Tja… dit verhaal gaat over een reisje wat ik maakte op de digitale snelweg. (okay ik heb een beetje wat weg van formaatje hobbit, maar de titel slaat echt op deze digitale reis)
Deze blog was ik begonnen in Joomla! Ik werk al zo”n 5 jaar met Joomla! en het heeft me eigenlijk nooit in de steek gelaten. Het robuste en grote  CMS werkte altijd out of the box.

Tot versie 1.5 kwam…. alle componenten werkte niet meer, de werking liet mij vaak in de steek. Er kwamen meer veiligheids patches uit dan ik mijn onderbroek verschoonde (okay dat is wat overdreven).

Al met al werkte het voor deze nieuwe Blog niet. Ik had ook besloten om in het engels en nederlands te bloggen, nou geloof met met de nieuwe Joomfish kom je daar snel op terug.

Joomfish is gemaakt om zo nu en dan eens vertalingen te maken, niet voor een blog. Dat werkt veel te omslachtig.

Dus… heb ik Joomla! vaarwel gezegd.


Maar ja wat dan….. ik ben eens gaan kijken naar Blogger, de blog service van Google. Ik doe al aan Gmail en ik heb mijn mail van IamboredsoIblog.eu via Google Apps geregeld. Dus ik dacht, dan moet blogger ook geweldig zijn.

Dat is het ook….. maar ik was Joomla! gewent. In Joomla! kan je alles zelf regelen instellen aanpassen enz enz enz.

Als je een onderdeel mist dan installeer je gewoon weer een nieuw component.

Begrijp me niet verkeerd, in blogger zit veel en je kan via zogenaamde widgets heel veel extra functionaliteit installeren. Je kan heel snel van template veranderen, aanpassingen maken enz enz enz.

Maar toch….. miste ik een aantal belangrijke zaken. Zoals lightbox, zodat wanneer je op een thumbnail klikt een vergoting krijgt van de foto (en in in zo”n lelijke popup) of bestanden uploaden, nee die moet je dan hosten op je eigen server. Maar ook het “Lees meer…” item, dat is zo handig bij hele lange stukken tekst die je niet direct op je site wil tonen.

Tja…… moeilijk … dus ben ik weer gaan rond kijken.

Natuurlijk ken ik Drupal, maar ja dan zit ik weer aan een soort Joomla! vast, en dat is eigenlijk te zwaar voor deze blog. Dus… dan maar eens WordPress proberen.

Nou…. dat heb ik nu gedaan, en ben er bijna mee klaar. Nog een paar puntjes op de i en dan gooi ik hem online.

Alle voor mij belangrijke zaken zitten er in. En alhoewel sommige zaken niet zo handig werken als in Joomla! of blogger ben ik er toch redelijk tevreden over.

Eens kijken hoelang ik het met deze blog tool uithou.
En geloof het of niet…. maar dat is mij precies 1 dag gelukt. WordPress is best leuk hoor… maar ik mis joomla! gewoon heel erg.
Maar…. ik was wel helemaal verkocht aan de template dus die heb ik omgebouwd naar een Joomla! template.
Dus wat hebben we hiervan geleerd………. dat je nooit zo maar moet switchen naar een ander CSM en als je dat toch doet…. heel veel tijd kwijt bent.