Deze week ben ik door de Flex Usergroup Rusland uitgenodigd om bij een de Adobe Flex tour op 12 mei en (Adobe) Flash Gamm Conferentie op 13 mei in Moskou een Sessie voor te dragen over Flex en PhP.

Natuurlijk voelde en voel ik me zeer vereert om dit te doen, je staat daar bijvoorbeeld naast Adobe Evangelist Tom Krcha, maar ja… er spelen twee kleine problemen die mij er van weerhouden naar Moskou af te reizen.

Om eerlijk te zeggen zijn er eigenlijk 3 redenen waarom ik niet ga / kan gaan. De eerste is, het is naast een Flex Tour Conferentie ook een een Game …. sorry, Flash Game Development Conferentie. Nu ben ik zelf geen Game developer dus had ik zo iets van… ummmmm Flex en PhP op een Game Conferentie ? Maar in parallel sessie zouden ze toch graag ook diverse niet Game-achtige Flex sessie’s hebben. Maar goed op de Flex Tour Conferentie zou mijn PhP en Flex sessie zeker niet misstaan.

Prima, maar dan probleempje nummer 2. Ik moet zelf mijn reis er heen betalen. Oh ja en mijn hotel….. tja…… een ticket Amsterdam Moskou kost al snel €. 350,=. En dan moet ik nog in een hotel, die zijn ergens tussen de 70 en 280 euro per nacht. Nu zou ik maar 1 nacht effectief hoeven te blijven, maar ja ik zou toch ook nog wel iets meer van moskou willen zien dan alleen het vliegveld, het hotel en de conferentie zalen.

And last but not least, met een kleine op komst lijkt het me niet handig dat ik “net” na de geboorte gelijk maar wegren naar een ver land.

Dus …tja…. het lijkt me erg gaaf om te doen, maar nu maar even niet.