Afgelopen zaterdag ben ik met Patrick ‘s avonds op stap geweest om foto’s te maken van autolichten. Een Nachtfotografie, Autolichten uitje zeg maar.

Bij het fotograferen van autolichten moet je denken aan van die lange lichtstrepen op de foto doordat je sluitertijd zo lang openstaat.

Het was redelijk koud en er stond ook nog een redelijk windje dus waren we wel verkleumt tot op het bot. Maar het was erg gaaf om te doen en het resultaat mag er zijn.

Wat heb je nodig voor nacht/avond fotografie?

Camera Lens (maakt in principe niet uit welke) Statief (Een absolute MUST) Afstandsbediening of de timer op de camera (ook een MUST) Handschoenen, voor als het koud is Warme jas voor als het koud is Lichtgevend jasje (anders zien automobilisten en fietsers je niet) Nachtfotografie is niet moeilijk maar je moet je wel aan de juiste instellingen houden.

Enkele richtpunten v.w.b. de instellingen van de camera

ISO: Altijd op 100, dan heb je geen ruis Diafragma: F11 of hoger Sluitertijd: Beginnend bij 10 seconden en op naar de 30  Probeer altijd in RAW formaat te schieten Verwijder je UV filter, hiermee voorkom je in de meeste gevallen flares van straatverlichting

[FAG id=2182]