Tja, eigenlijk is dit een beetje technisch verhaal en hoort het op mijn www.iamboredsoiblog.com site, maar ja dat is engelstalig en dit lijkt meer een nederlands probleem.

Ik vraag me wel eens af, hoe komt het toch dat bedrijven een mooi eigen internet ades hebben, maar zo’n vreselijk fout email adres

Tuurlijk weet ik het antwoord al. Maar toch. Ik zal het eerst even uitleggen.

Vaak zie ik auto’s van bedrijven rijden met hun internet adres er op. Dus bijvoorbeeld www.bouwbedrijfjansen.nl nou prima. Heel goed dat dat soort bedrijven een internet site hebben met een mooie eigen naam.

Daar onder zie ik dan vaak hun email adres.

djansen@zeelandnet.nl

Sorry ? Het bouw bedrijf jansen heeft dus een mooi internet adres en een soort van privé email adres.

Hoe komt dat toch?

Het antwoord daarop is erg simpel. In veel gevallen zal het komen door verkeerde voorlichting. Misschien heeft de klant tegen de websitebouwer gezegd: “ik blijf mijn eigen email adres gebruiken want dat vind ik makkelijk” of ”Ik blijf mijn eigen email adres gebruiken want dat kennen mensen al”. Vind de websitebouwer vaak pirma. Bullshit natuurlijik.

Tuurlijk mensen die het bedrijf al kennen kunnen prima naar dat email adres blijven sturen, maar voor nieuwe klanten moet je natuurlijk gewoon een mooi email adres behorende bij je internet adres gebruiken. In dit geval dus bijvoorbeeld: info@bouwbedrijfjansen.nl

Maar er is nog een reden. Veel bedrijven zoals bijvoorbeeld Zeelandnet verdienen veel geld aan email adressen behorende bij internet adressen. De zeer hoge bedragen die dit soort bedrijven hiervoor rekenen houdt een bedrijf zoals bouw bedrijf jansen er van om ook nog eens geld uit te geven voor een email adres.

Bullshit natuurlijk, dan zit je gewoon bij de verkeerde hosting provider. Bij een goede hosting provider zitten er meerder email adressen bij.

En ja, het is mogelijk om meerdere email adressen te hebben en deze gewoon in outlook express er bij te zetten.

Helaas worden bedrijven dus nog steeds niet goed geadviseerd door tussenpersonen en hosting bedrijven. Dat is erg jammer, gemiste kans.