Ik maak al geruime tijd foto´s met mijn digitale camera´s en deze foto´s publiceer ik ook redelijk vaak op het internet.

Dit doe ik vaak via een site waar je je eigen fotografie kan delen en waar je ook feedback op hoort te ontvangen.

Sinds kort ben ik hiervoor overgestapt van Flickr naar 500px.

Wellicht heb je wel eens gehoord van Flickr. Zo niet, hier een korte intruductie :

Flickr is een website voor het delen van foto’s en videofragmenten. Net als Delicious wordt het gezien als een Web 2.0-applicatie die tagging (trefwoorden) gebruikt om een niet-hiërarchische classificering mogelijk te maken (folksonomie).

Flickr is ontwikkeld door het Canadese Ludicorp en werd in maart 2005 overgenomen door Yahoo!. Yahoo! heeft in 2007 het eigen Yahoo! Photos gesloten ten gunste van Flickr.

Bron : Wikipedia Flickr

Ik zelf heb hier ook een account maar echt blij ben ik met de Flickr service nooit geweest. Tuurlijk in het tijdperk dat er nog niet veel anders was, was Flickr geweldig.

Maar ja, zeker in de periode dat flickr nog niet bekent was, heb ik vaak moeten uitleggen wat flickr precies was. Een fotografie site en geen site voor mensen met voorkeur voor het gelijke geslacht (om het maar even netjes te zeggen)

In de jaren dat ik een pro account had bij Flickr was ik er nooit echt blij mee. Je kon er niet echt veel anders dan je foto’s uploaden en wat combinaties en sets mee maken.

Echt reacties kreeg ik nooit. Dat kan wat zeggen over de kwaliteit van mijn foto’s maar ik denk niet dat dat de reden was. Ik denk meer dat flickr te massaal is en de site is ook niet echt uitnodigend om reactie’s te geven.

In 2009 had ik al eens kort kennis gemaakt met 500px. Eigenlijk dacht ik dat de site van russische oorsprong was en daarom heb ik me er toen niet in verdiept.

Toen ik dit jaar helemaal klaar was met Flickr ben ik verder gaan kijken en kwam ik al weer snel op 500px die overigens van Canadese oorsprong is.

Toch maar een account aangemaakt. En een foto er op gezet. En wat gebeurd er tot mijn verbazing. Ik kreeg een reactie. Ik dacht, dat is toeval. Nog een foto plaatsen. En ja hoor ook op die foto kreeg ik reacties.

Ondertussen ben ik zo’n 30 foto’s en een Awesome Account (zo heet de Pro-Versie) verder en ik ben eindelijk gelukkig met het publiceren van foto’s op internet.

Ga gerust eens kijken op 500px je zult je snel verbazen hoe leuk het is.

Tip: zit je op je werk? Zet even NSFW uit, anders krijg je ook naakt fotografie te zien