Tja… het heeft aardig wat voeten in aarde gehad.

Jaren heb ik een joomla blog gehad en daarna jaren in WordPress. Mijn blog werkte prima in WordPress en ik kon er alles mee wat ik wilde.

Ik heb zo’n 100 tot 200 bezoekers op mijn site en met een google pagerank van 4 was ik redelijk tevreden met mijn eigen WordPress site.

Ik had ook google adsense draaien op mijn site maar de 9 cent die ik binnenhaalde per dag was nou niet echt de reden om op wordpress te blijven. (daarnaast zou google adsense ook in tumblr draaien)

Maar waarom dan die overstap?

Er zijn eigenlijk diverse redenen om over te stappen naar een blog service. Blog service? Ja dat is tumblr. Een blog service. Er zijn diverse blog services maar mijn keuze is gevallen op tumblr (in een andere artikel lees je waarom).

Maar goed, waarom overstappen van een geweldig blog systeem naar tumblr?

In wordpress zit alles wat een goede blogger nodig heeft. En zit het er niet in dan installeer je gewoon wat plugins waarmee je wel krijgt wat je wilt.

En daar zit gelijk 1 van de grote nadelen. Al die plugins worden geschreven door mensen die niet altijd de meest geweldige programmeurs zijn. En dus worden er veel fouten gevonden en dus worden er op die fouten weer heel veel updates geschreven.

Wekelijks komt het wel voor dat je plugins moet upgraden en of WordPress zelf moet upgraden. Dat neemt tijd in beslag. Als je zo’n 3 á 4 blogs hebt, zoals ik, dan kost dat totaal dus te veel tijd. Tijd die je beter aan het bloggen zelf zou kunnen besteden.

Tumblr doet al het updaten en upgraden van de software zelf. Hier hoef je dus geen tijd aan te besteden.

Maar er zijn meer belangrijke punten waarom ik voor tumblr heb gekozen. Bijvoorbeeld de schrijfruimte en dataverkeer. Op dit moment gebruikte twee van mijn wordpress blogs zo’n 1GB aan schrijfruimte. En met zo’n 500 bezoekers per dag op beide sites schoot het dataverkeer ook redelijk hoog op.

Als je je site een beetje bij een goede provider laat hosten kost dat aardig wat geld. En met een adsense opbrengst van zo’n 9 cent per dag… gaat dat redelijk wat geld kosten.

Tumblr is gratis, en voorlopig blijft dat ook zo. Ze zetten geen advertenties op je site en er zijn niet echt restricties. Prima te gebruiken dus.

Maar de grootste reden om over te stappen voor mij is toch wel dat je geen zorgen meer hebt. Ik heb het te vaak gezien dat WordPress sites of Joomla sites gehackt worden.

Met een tumblr site zou dat ook nog wel kunnen maar daar passen ze wel heel goed voor op dat dit niet gaat gebeuren.

Daarnaast heeft tumblr een geweldige integratie met je telefoon. Je kan dus overal vandaan bloggen, Audio, filmpjes en foto’s online zetten.

Al met al voor mij de juiste keuze om van wordpress af te stappen.