Een paar jaar lang heb ik diverse extensions gemaakt voor Joomla!

Ik heb deze verkocht voor tussen de 1,50 euro en 250 euro.

Dat was best leuk, maar je schept er wel een bepaald verwachtingspatroon mee. Zo had ik eerst een soort van abonnementsvorm tussen de 30 en 250 euro per Joomla! extension waarbij die van 30 euro 1 maand support had en bij 250 euro 1 jaar support.

Maar kopers dachten ook dat ze in die tijd constant updates zouden krijgen. Met zo’n 15 Joomla! extensions was dat bijna niet te doen. En zeker de overstap van Joomla! 1.x naar 1.5 en 1.6 was dat bijna niet goed meer om te bouwen.

Er waren ook kopers die niet tevreden waren met de extension en die wilden direct hun geld terug. Tja, en hoe krijg ik dan mijn download terug.

Efin het bracht meer kopzorgen dan dat het opbracht dus dacht ik, ik verkoop de hele boel en klaar er mee. De opbrengst van de site en extensions als totaal verkoop, bracht zo goed als niks op. Maar goed ik was er vanaf.

Na een jaar ging het toch weer kriebelen. Ik had een berg goede ideeën voor Joomla! en wilde deze extensions weer maken, maar ik wilde geen hoge verwachtingen scheppen dus ging ik ze aanbieden per download van tussen de 1,50 euro tot 10 euro. Waarbij de 1,50 download voor prive doeleinden was, de 5 euro voor commercieel gebruik en 10 euro voor bedrijven die ze willen inzetten bij andere bedrijven.

Probleem was echter dat veel commerciële bedrijven ze als prive aanschaften en dan ook nog eens heel veel support vroegen.

En er waren ook veel 1,50 kopers die hun geld terug wilde omdat het net niet deed wat ze hoopten dat het deed.

Tja, ik dacht weet je wat, ik geef gewoon lekker alles vrij via Github, geen beetje geld maar ook geen gezeur en ik kan eindelijk eens Github testen.

Dus ben je op zoek naar mijn extensions kijk op Github.