Dus je hebt een mac?

En je kan net zoals mij niet wennen aan Aperture of iPhoto?

Dus je gebruikt net zoals ik Adobe Lightroom?

Dan heb je vast het zelfde probleem als mij! Hoe installeer je plugins?

En ik heb hier het antwoord voor je!

Adobe lightroom is een pracht van een programma om je foto’s te managen. Tuurlijk, iPhoto en Aperture zijn ook hele mooie goede programma’s, maar ik ben net even wat te gewent om met Lightroom te werken.

En dat deed ik dus op mijn Windows bak. Totdat ik een Mac kocht. Ik heb echt wel geprobeerd om met iPhoto en later met Aperture te werken. En ik kreeg prima resultaten, maar ik miste toch wat zaken. Of ik kon ze niet vinden, dat kan ook. Maar goed ik had ondertussen al zo’n 600 euro uit gegeven aan Adobe Lightroom en alle updates dus da’s  een beetje zonde om in de kast te laten verstoffen. Dus installeren op de Mac.

Alles gaat goed totdat je plugins wilt installeren… want tja… waar moeten die eigenlijk staan?

In Windows XP C:Documents and SettingsusernameApplication DataAdobeLightroomModules

In Windows Vista & 7 C:UsersusernameAppDataRoamingAdobeLightroomModules

Ik vond uit dat het op een Mac als volgt zou moeten.

In Mac OS (huidige gebruiker) ~/Library/Application Support/Adobe/Lightroom/Modules

In Mac OS (alle gebruikers) /Library/Application Support/Adobe/Lightroom/Modules

Maar goed, probeer als “leek” maar eens in de Library map te komen.
Dus bedacht ik dat dat toch eenvoudiger zou moeten kunnen.
En het kan! Je kan namelijk gewoon ergens een map neerzetten met daarin al je Lightroom Plugins en dan ze via Lightroom daaruit laten “installeren”. Je moet daarna wel je map laten staan met Plugins er in anders gaat het niet werken.
Mijn mappen structuur ziet er bijvoorbeeld zo uit.
<a href=https://vandersluijs.resultants-e.nl/2012/10/Schermafbeelding-2012-10-22-om-22.44.26.png"></a>
Ik heb gewoon in mijn home dir een map lightroom aangemaakt, en daarin weer plugins en daar de plugin(s) in gezet.
In lightroom installeer je dan van uit die map de plugins (en laat ze daar staan) en je bent helemaal klaar!
Eenvoudig toch?