Stel, je bent een weekendje weg met je vriendin, naar laten we zeggen Brugge. Echter heeft ze de hele week chocola zitten eten. Tja… dat kan. Nu weten we allemaal wat chocola met je doet… het geeft je een goed gevoel, het kan je dik maken …….en……. je kan er pukkeltjes van in je gezicht krijgen Die pukkeltjes kan je met Gimp als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Die pukkels zijn wel het laatste wat je op foto’s wilt zien, dus als ze er toch zijn…. dan zal je met Gimp aan de slag moeten. We gaan hiervoor “The Healing Tool” gebruiken. Let op: the healing brush zit pas in Gimp 2.4

Eigenlijk is het vrij eenvoudig.

Eerst klik je op de healing tool. Dit iccontje in je tool bar ziet er uit als twee pleisters die over elkaar heen zijn geplakt.

Deze dus : , daarna zoek je een stukje huid op wat egaal is.

Hier druk je op de CTRL toets op je toetsenbord, houd deze vast en klikt met de linkermuis knop op het egale stukje huid.

Zoals je zal zien zal er een klein cirkeltje (linker foto) verschijnen op de plek waar je geklikt hebt. Dit wordt als uitgangspunt genomen.

Hierna ga je naar het deel dat je wilt egaliseren (zie rechter foto) en klikt op het stuk wat je egaal wilt hebben. Je kan ook klikken en slepen om sneller te werken, maar je zult merken dat vaak klikken een beter resultaat heeft dan klikken en slepen.

Op deze manier kan je dus oneffenheden in de huid wegwerken, maar er zijn ook diverse andere toepassingen voor.