Een werkplek is een plek waar je zo’n 45 jaar, 47 weken per jaar, 5 dagen per week, 40 uur per week,  8 uur per dag doorbrengt. Dat is per leven gemiddeld zo’n 80.000 uur.

80.000 uur… per leven op je werk… dan mag je werkplek er toch wel een beetje leuk en interessant uitzien, anders worden het een 80.000 saaie uren. 

Ik zelf hou van “clean desk policy” maar er mogen best wat zaken staan waar je graag naar kijkt. En dat zijn niet stapels papier, lege kopjes, een half lege pizza doos, koffie kringen, koek kruimels enz. Nee geef mij maar een schoon bureau. Maar dat mag van mij best leuk aangekleed zijn.

Zie hier wat leuke ideeën.

Natuurlijk mag een leuke gezinsfoto ook 🙂

Er zijn heel veel bedrijven op de wereld die inzien dat je best een lange tijd van je leven doorbrengt op je werk en op je werkplek.

Deze bedrijven proberen er dan ook voor te zorgen dat je werkplek elke dag weer een feestje is om naar toe te komen. Dit soort bedrijven brengt meestal hun hele bedrijfsuitstraling ook naar binnen toe.

Maar waarom doen bedrijven dit? Als je er over nadenkt kost een goede werkplek al een berg geld en waarom zou een bedrijf nog meer geld gaan uitgeven om het ook nog eens eens leuke werkplek is voor de medewerker.

Gelukkige medewerkers, tevreden klanten: “Het is moeilijk om je droombaan te krijgen, maar veel mensen voelen zich al gelukkig als ze hun werk kunnen doen in een aangename omgeving. Dus als je de best mogelijke werkplek hebt gemaakt is het natuurlijke gevolg  dat gelukkige werknemers  klanten tevreden maken”._
_

Internal branding:  “Marketeers  zien in dat een merk naar buiten toe wordt versterkt, wanneer dit merk intern wordt gedragen en geleefd door de medewerkers. Daarnaast zie je dat internal branding bijdraagt aan medewerkersbetrokkenheid. Medewerkers voelen zich meer gebonden en geboeid door de organisatie en het merk”.

Persoonlijke waarden: “Medewerkers moeten zich blij en gelukkig voelen op hun werkplek.  Als ze genieten van hun werk, zal je zien dat ze harder en langer zullen werken. Tevens zal je merken dat hoe meer mensen er binnen het bedrijf gelukkiger zijn ze des te sneller anderen aansporen tot het zelfde gedrag”.

Beter ondernemingsklimaat: “Je zal het nooit geloven maar des te meer een medewerker zich verbonden voelt met het bedrijf des te eerder zal hij met geweldige ideeën komen. En met deze ideeën kan het bedrijf weer sneller en beter groeien. De medewerker wordt de katalysator voor de beste veranderingen binnen het bedrijf”.

Deel uitmaken van iets groots: “Mensen vinden het fantastisch als ze deel uit maken van iets moois, iets groots, iets belangrijks. Dus als ze het pand binnen lopen moeten ze het gevoel krijgen dat wat ze doen belangrijk is en dat ze horen bij iets speciaals! Hun bedrijf, Hun merk! Als een bedrijf echt geeft om haar medewerkers, de cultuur voedt, het doel wordt, zorgt voor een geweldige omgeving en uitdagend werk biedt, zullen er grote dingen gebeuren.”

Dus ja, een mooie werkplek / werkomgeving is best belangrijk.

Nu denk je: “Leuk…. maar laat me nu maar eens van die werkplekken zien”.

Daar komen ze dan!

Als ik boven staande werkplekken zie wordt ik helemaal blij! Van mij mogen wel meer bedrijven dit zo doen.

Op zoek naar de spullen voor op je buro:

</p>

</ul>

Meer creatieve werkplekken!