Iedereen weet hoe belangrijk het is om je site goed te tonen op iedere device. Of het nu op een mobiel, tablet of desktop is.

Je site moet er goed uit zien wil je de bezoeker op je site houden. Als je je site niet goed voor elkaar hebt voor ieder device dan loop je op dit moment achter. Maar hoe weet je nu of de site het op ieder device goed doet en hoe hou je rekening met de verschillende internet snelheden?

Bezoekers komen met allerlei verschillende devices op je site en willen hem dan zo goed mogelijk kunnen bekijken. En daar is zo’n 3 jaar geleden responsive design uit ontstaan.

Het vervaardigen van sites voor een optimale kijk / lees ervaring en navigatie over een breed scala van apparaten.

Als je het responsive niet goed voor elkaar hebt dan heb je grote kans dat je de bezoeker kwijtraakt en dat je deze niet meer terug ziet. Vaak is het zelfs nog beter om gewoon de standaard site te laten zien dan een slechte responsive site.

In het kort, was responsive design vorige jaar nog een kans! Nu is het een groot gevaar als je het niet hebt. Want de bezoeker verwacht het namelijk wel!

Natuurlijk kan je een APP laten maken ipv een goede nieuwe responsive layout voor je site maar steeds meer mensen willen gewoon graag de site bezoeken met hun device ipv dat ze één of andere app moeten downloaden en installeren. Zie hier hoeveel sites dit doen en waar bezoekers helemaal niet blij mee zijn.

Over hoe je het beste een responsive design kan maken kan ik kort zijn: “search the Internet: 🙂 . Ik ga hier echt niet vertellen hoe je het beste een responsive design kan maken, daar zijn designers veel beter in en er is hel veel informatie over te vinden op internet.

Wat ik wel wil vertellen is dat het vooral belangrijk is dat je tijdens het bouwen rekening houdt met de internet verbinding en de diversiteit van de verschillende apparaten en browsers.

Er zijn zoveel verschillende devices en zo veel verschillende browsers dat het eigenlijk niet meer te doen is om deze allemaal te testen? Toch?

Via de volgende twee tools kan het wel!

</p>

  • Ripple: Diverse apparaten en instellingen simuleren in Chrome;

  • Device Anywhere:  op echt mobiele apparaten testen via remote!

</ul>

Via deze twee tools kan je kijken hoe je site er uit ziet op de verschillende devices en browsers. De tweede “Device Anywhere” is eigenlijk daar in de beste en komt het meest in de buurt van hoe het op een echte device er uit zou zien.

Ripple, is slechts een goede benadering van hoe het er uit zou zien. Als eerste test prima, maar nooit echt 100%.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te zien hoe je site reageert over een trage verbinding, zoals 3G, om de bezoekers beleving van je site goed te laten zijn.

Met een glasvezel verbinding kan je realtime HD video’s streamen, maar dat wil je waarschijnlijk met een 3G verbinding niet. Ook wil je waarschijnlijk geen 6MB aan frontpage banners laten inladen voor mobiel omdat op die manier de bezoeker wel heel snel door zijn Dataverkeer heen is.

</p>

  • Slowy app: test via een trage verbinding hoe je site reageert;

</ul>

Via Slowy app kan je zien wat er allemaal gebeurd tijdens zo’n trage verbinding en kan je je site en responsive design hier op aanpassen.

Zo zul je al snel bepaalde banners weglaten of verkleinen en is een HD video wellicht prima te tonen in een veel lagere kwaliteit.

Op deze manier kan je de site optimaliseren voor een betere beleving van de bezoeker op jou site.

Vragen? Stel ze gerust!

Lees ook eens : http://www.frankwatching.com/archive/2013/05/31/5-oplossingen-voor-een-betere-responsive-site/