In de dagen dat ik met Ghost werk ben ik er echt van gaan houden… en tegelijkertijd haat ik het (een beetje).

Ik kom er steeds meer en meer achter dat dit CMS alleen en puur voor bloggers gemaakt is. Bloggers die hun verhaal kwijt willen en niet bezig willen zijn met techniek of hoe ze er aan kunnen verdienen.

Ik kan me voorstellen dat journalisten die niet meer gebonden willen zijn aan een ouderwetse papieren krant hier naar hartelust hun artikelen schrijven zonder te hoeven nadenken over hoe ze dit online moeten krijgen.

Maar ook veel programmeurs die ik ken zouden blij zijn met dit systeem als ze het zouden gebruiken. Veel van deze gebruikers zijn wel technisch en vinden het geweldig om te sleutelen aan een systeem, maar “at the end” willen ze alleen maar hun verhaal kwijt.

Problemen

Ja er zijn ook problemen, zo is deze blog niet zo snel terug te vinden in Google zoals ik gewent ben.

Natuurlijk duurt het even voordat een nieuwe site hoog gaat ranken en gevonden zal worden in Google, maar als ik een paar artikelen heb geschreven zou ik toch wel verwachten dat ik ze op de titel kan vinden.

En een paar zijn al vindbaar maar er zijn er ook een paar die ik niet kan vinden. En dat is dan weer jammer. Ook is Ghost nog niet helemaal af en moet je dus echt nog wat hacken en aanpassingen maken om “klaar” te zijn voor de grote wereld.

En als je dat dan gedaan hebt en je mocht een nieuwe template willen kiezen moet je die weer ombouwen anders ben je je aanpassingen kwijt. Dus ik hoop dat de ontwikkelaars van Ghost heel snel zaken zoals google analytics, rel=author enz inbouwen.

Ga het gebruiken

Als ik heel eerlijk ben schrijf ik op dit moment liever hier artikelen dan op Blogger.com die ik weer gekoppeld heb aan mijn eigen domein blog.vandersluijs.nl.

Maar ik ben er van overtuigd dat Ghost het helemaal worden.

Dat zal dus betekenen dat ik mijn blog ook zal gaan verplaatsen van Blogger naar hier. Wel laat ik het twee aparte blogs. Ik zal daarbij de technische zaken hier bloggen en de gewone dagelijkse dingen op blog.vandersluijs.nl

Dus ja… ik vind het geweldig omdat het zo puur voor bloggen is. En ja ik haat het (een beetje) omdat ik eigenlijk helemaal om wil, maar dit nog niet kan omdat het nog niet helemaal af is.