Mijn eerste hele dag met de Polar M400  zit er op!  Sinds ik hem gisteren gekocht en ingesteld hebt heb ik hem eigenlijk niet meer af gehad.

Ja ook vannacht heb ik hem ook om gehad. En ik draag eigenlijk nooit sieraden of een horloge ’s nachts omdat ik dat niks vindt. Maar met de Polar M400  was dit geen enkel probleem.

Maar even terug naar het begin.

Toen ik gisteren mijn eerste rondje ging lopen viel het me op dat ik geen meter liep… dat wil zeggen op mijn horloge. GPS stond aan maar alhoewel het horloge begreep dat ik liep…. kon hij er geen meter  aan koppelen.

Later bleek ook dat het heel lang geduurd had voordat het de Polar M400  het GPS signaal had gevonden.

Zoals je hier boven kan zien (waarbij ik een grote ronde heb gelopen) was het GPS signaal in eens gevonden en werkte het prima.
Daarna was eigenlijk bij iedere wandeling het GPS zo gevonden. Het lijkt dus wel dat de eerste keer het gewoon erg lang duurt en dat het daarna eigenlijk vrijwel direct werkt.
Het ’s nachts dragen van het horloge is ook wel grappig. Afgezien van het feit dat ik het horloge redelijk los rond mijn pols ben gaan dragen na enkele uren (hij knelde al snel af) zit hij prima rond mijn pols.
Maar afgelopen nacht heb ik bijvoorbeeld 8uur en 34 minuten geslapen waarbij 1 uur en 47 minuten onrustig geslapen. Grappig is ook dat ik nu kan zien wanneer ik naar de WC ben geweest (kleine dunne blauwe streepjes in de nacht) en wanneer ik naast de toilet ook nog even bij mijn kinderen ben gaan kijken zie je dus een dikkere blauwe streep. Tja… is het handig om te weten? Niet echt, zelf kijk ik nooit op de wekker als ik ’s nachts naar het toilet ga, maar mocht ik het willen weten…..

Nadat ik geslapen had vond ik het tijd om een wat grotere wandeling te maken met de hond en de Polar M400.

Hij vond vrijwel direct het GPS signaal en het horloge hield me heel goed up to dat van hoe snel ik liep (of stil stond, hond moest ff plassen) en dat ik harder of langzamer ging lopen. Op Polar Flow kan je daarna zien hoe je gelopen bent.

Het horloge geeft ook gedurende de dag aan hoe je beweegt… en of je voldoende beweegt. Je krijgt zelfs prijzen wanneer je iets beter doet dan er voor.

En last but not least…. het systeem maakt ook nog eens leuke filmpjes van je prestaties.

Tot nu toe loop ik graag rond met mijn Polar M400 !