Dan Brown, een schrijver van goede boeken… of niet? Ieder zal er wel zo zijn of haar mening over hebben. Dat is ook niet erg.

Ik vond de boeken van Dan Brown erg goed… en toen kwam “Het verloren symbool“.

Het Verloren Symbool is de derde Robert Langdon thriller van Dan Brown.

In deze bestseller wordt Robert Langdon onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad met de grootste verborgen geheimen uit de geschiedenis.

Dan Brown geboren op 22 juni 1964 is een Amerikaans schrijver van boeken en dan met name van thriller-fictie. Hij is voormalig popzanger en pianist maar het meest bekend is hij van het boek van De Da Vinci Code.
Nadat ik De Da Vinci Code uit 2003, De Delta Deceptie uit 2001, Het Bernini Mysterie uit 2000 en Het Juvenalis Dilemma uit 1998 had verslonden wilde ik meer… en dat kwam. Eigenlijk al in 2009 maar ik liep sowieso wat achter met de boeken van Dan Brown.
Maar een week geleden ben ik dan eindelijk begonnen met “Het verloren symbool” (wat dus alweer uit 2009 stamt)

“Het verloren sysmbool” in het kort:

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis aan de universiteit van Harvard, is na zijn avonturen in Europa teruggekeerd naar de Verenigde Staten, waar hij opnieuw te maken krijgt met geheime genootschappen. In dit boek is dat voornamelijk de Vrijmetselarij.
De hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington D.C., is de plaats waar een groot gedeelte van het verhaal zich afspeelt.
Op een dag komt Peter Solomon bij Robert Langdon op zijn kantoor en vraagt of hij een pakketje wil bewaren. Langdon neemt het pakketje aan. Jaren nadien belt iemand die zich voordoet als de assistent van Peter op om Robert uit te nodigen een lezing te houden en het pakket mee te brengen. In Washington aangekomen staat hij versteld over een schokkende gebeurtenis in het Capitool die iets te maken heeft met Peter. Hij wordt vervolgens achtervolgd door de CIA die het pakketje wil bemachtigen, omdat het een bedreiging zou zijn voor de staatsveiligheid. Het pakket heeft iets te maken met de Maçonnieke Piramide die in het bezit is van de vrijmetselaars en de weg naar verlichting zal brengen. Robert en Katherine (de zus van Peter, expert in de noëtische wetenschap) ontrafelen het geheim en Peters leven kan worden gered.

Het Het verloren symbool heeft totaal 510 pagina’s opgedeeld in maar liefst 133!!!! Ja je leest het goed 133 hoofdstuken!En dan heb je daarna nog een epiloog.

Tot hoofdstuk 80 vond ik het erg spannend maar was ik voor mezelf wel in  eind fase van het boek beland. Ik dacht… nu mag Dan Brown er wel een eind aan gaan breien.

Maar Dan Brown stopte niet… hij ging door… Hoofdstuk 85… Hoofdstuk 90 pfffff hoe lang gaat dit nog duren… Hoofdstuk 100…. waaaaattttttt!!!! Hoofdstuk 110… okay… hoe lang kan je een verhaal rekken?

Het is vrijwel onmogelijk om zoveel verhaal te stoppen in het aantal uren waarin het verhaal zich afspeelt.

Bij hoofdstuk 120 trok ik het niet meer. Ik moest nog 13 hoofdstukken en de dader was nog steeds niet de pijp uit. Vanaf dat hoofdstuk ben ik alleen de eerste 3 zinnen gaan lezen. Ja hij leeft nog, ja hij leeft nog… wat Robert Langdon dood??? Oh nee gelukkig 4 hoofdstukken verder leeft hij weer.

Ik heb werkelijk geen idee meer wanneer maar ergens tussen hoofdstuk 130 en 133 is het dan einde verhaal voor de dader…. maar denk nou niet dat het bij hoofdstuk 133 ten einde is.

Nee dan gaat Dan Brown nog vrolijk door met de proloog… waarin ook nog eens van alles gebeurd.

Geloof me… als dit verfilmt gaat worden is de Lord of The Rings trilogie er NIETS bij!

Deze film wordt opgeknipt in 12 delen van ieder 3,5 uur!!! Anders is het gewoon niet te vertellen.

Nee bedankt… Dan Brown… voorlopig ben ik even klaar met je Boeken!

[bol_product_links block_id=”bol_56045a9d512c9_selected-products” products=”9200000011143715″ name=”danbrown” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]