Jawbone UP24, Jawbone UP3, Polar loop, Fitbit Charge, Fitbit Charge HR, Garmin vivosmart, Garmin Vivofit, Adidas miCoach SMART RUN,  enz enz enz…

Er zijn heel veel verschillende fitness trackers…. en dan heb ik het nog niet eens over de echt smartwatches.

Maar als je echt aan fitness doet… of aan bootcamp zoals ik is er dan een goede keus?

Ik denk van niet.

 • Monitor je calorieverbruik, activiteitsniveau en slaapritme.
 • Ingebouwde hartslagsensor meet 24/7 je hartslag op de pols.
 • Registreert automatisch wanneer je in slaap valt.
 • Wekkeralarm met trilfunctie zodat je partner niet wakker wordt.
 • Toont inkomende oproepen van smartphone met nummerherkenning.
 • Registratie tijdens fietsen en zwemmen.
 • Muziekbediening.
 • Vibratiemeldingen om op de hoogte te blijven van e-mails, berichten, oproepen en andere zaken.
 • Inactiviteitsindicator geeft een vibrerende schop onder je kont wanneer je te lang stilzit.
 • Dankzij de App duidelijk inzicht in levensstijl.
 • Hartslagmeter aansluiten mogelijk om zo de intensiteit van je training te monitoren.
 • Stappenteller.

Je kan het niet zo gek bedenken of het zit er in… of het zit er juist niet in. Ik heb op heel veel sites gekeken bij voorbeeld op de

Sporthorlogecenter

site van

www.coolblue.nl

waar redelijk wat reviews staan. Maar ik heb ook op heel veel forums van de verschillende merken zelf en echt blij wordt ik niet.

Om eerlijk te zijn, naast dat ze best leuke functies hebben, lijkt het er erg op dat ze niet meer zijn dan veredelde stappen tellers. Pas als je de hart ritme functionaliteit er bij hebt (en eigenlijk ook GPS voor buitensport) kan je pas goed je fitness goed tracken. Maar ingebouwde hart ritme sensoren werken zoals ik lees bij heel veel mensen nog niet echt al te best.

Erger nog, de meeste van die mensen stuurden hun fitness tracker terug en gingen gewoon weer aan de slag met hun borst hart ritme band.

Ikzelf ben naar de: ik geef je een schop onder je kont wanneer je niet genoeg beweegt, stappen tellende, trap lopende, bootcamp “high intensity”, hoe slaap ik bijhoudende mode accessoire.

Ja, ik zoek een accessoire. Geen smartwatch of social band triller bij ieder bericht. Ik heb een pracht van een horloge (TW Steel) en ik hoef dus geen smartphone om mijn pols.

De jawbone armbanden vind ik eigenlijk het mooiste. Had van mij wel iets mer aan indicatoren op gemogen, maar nogmaals ik hoef mijn mail niet te lezen op mijn pols.

De Jawbone heeft de beste slaap ritme functionaliteit…. maar is daarnaast meer een stappen teler. Je kan geen externe hart ritme borst band aan koppelen.

De Fitbit charge (HR) heeft wel een klein display waarop je dus inkomende berichten en telefoonnummers vanaf kan lezen…. en de HR heeft hart ritme functionaliteit…. echter die is blijkbaar niet zo goed (volgens verschillende forum’s).

Ik wil eigenlijk ook niet meer dan 200 euro uit geven, wat overigens prima kan. Jawbone komt binnenkort met een nieuwe UP namelijk de UP3 waarin dus ook een hart ritme sensor zit. Maar nogmaals… de kans is groot dat dit dus niet goed werkt. Maar het ziet er wel mooi uit.

Polar Loop van … juist Polar leek een goede tracker. Polar is natuurlijk één van de fitness horloge makers. Maar echt mooi….. nee dat is hij niet.

Helaas kan ik niet alle trackers kopen en dus ook niet testen. Maar ik zou dus echt niet weten wat ik moet kopen.

Het lijkt er op dat mijn telefoon nog steeds de beste stappen teller en fitness tracker is, samen met mijn hart ritme borstband.

Dus voorlopig nog geen fitness tracker voor mij.

Mocht ik toch een goede fitness tracker vinden laat ik het je zeker even weten.

Smartband photo by: pestoverde