Ik weet het nog goed. Toen ik me aan had gemeld bij PMA voor de collectieve zorg verzekering van Menzis kreeg ik ook een aanbod om lid te worden van Greenchoice! De Groene energie provider van Nederland!

En is ben ondertussen al 9 jaar klant!

Tot vandaag!

Het is niet zo zeer dat ik ontevreden ben over Greenchoice. De stroom is prima (ook al komt die natuurlijk gewoon van Delta) idem dito voor het Gas.

De prijs was redelijk scherp en met de PMA vergoeding op het einde van het jaar was het prima te doen qua prijs.

Maar toch hé…. ik ben NEGEN jaar klant! NEGEN jaar!!! Niet 1, niet 2, niet 3… maar 9!!!!!

En wat krijg ik daar voor….. groene stroom en groen gas…. en die redelijke (maar niet overdreven) scherpe prijs.

Eigenlijk heeft dit bedrijf te maken met waar veel bedrijven te maken hebben…. ze gaan pas in actie komen zodra je weg gaat.

oh? U gaat weg????? Kan ik u een aanbieding doen?

Jaren geleden had ik het ook op de fitness school “Flex” in Goes. Na jarenlang lid te zijn geweest kreeg ik een aanbieding van een nieuwe Fitnessschool “Fitland” en overhandigde ik de brief waarin ik mijn abo opzegde en de eigenaar vertelde dat ik het niet echt eerlijk vond dat nieuwe klanten een vette korting kregen.

Toen hij vroeg wat de brief was, zei ik dat het mijn opzegging was omdat ik het niet eens was met zijn beleid tot behoud van bestaande klanten, zei hij…

Ja maar die korting geldt voor jou wel hoor!!

Ik zei hem dat hij dat moest doen, voordat ik mijn opzegbrief ging typen.

En zo ook Greenchoice. Na 9 jaren als tevreden klant krijg ik achter af alsnog een trap! In de enquete die ze je laten doen (omdat je weggaat en ze blijkbaar zelf niet weten waarom hun klanten weg gaan) vragen ze hoe ze je hadden kunnen overhalen om te blijven!!

Oh, U gaat weg? Had u gebleven met een Kado? Of misschien een bonus??

Hallo Greenchoice…. ik ben 9 jaar klant! Had even lekker op voorhand gekomen met dat soort :

“We vinden het fijn dat u nog steeds Klant bent Acties!!”

En nu ben ik weg! Naar de Nederlandse Energiemaatschappij! Ben benieuwd wat die doen als je 9 jaar klant bent! Ik hou u op de hoogte!