Afgelopen week ben ik 7 dagen naar het all inclusive Imperial Belvedere hotel op Kreta geweest.

Ik en mijn gezin hebben het er prima naar ons zin gehad en ik dacht… kom laat ik naast een review op Zoover en Tripadvisor op mijn eigen blog ook eens een review schrijven.

Belvedere zijn twee hotels

De hotels van Belvedere (2 naast elkaar, Imperial en Royal) zijn groot! Heel groot. Totaal kunnen er zo’n 800 tot 1000 man overnachten dus je zou verwachten dat het er redelijk druk is.

Maar eigenlijk valt dit mee. Dit komt deels doordat er totaal 6! zwembaden zijn en ontbijt, lunch en diner zijn verdeelt over 2 grote restaurants.

De zwembaden

De 6 zwembaden zijn gevuld met zout water. Het ziet er schoon uit… behalve het kinderbad. Aan het begin van de dag is dit ook schoon, maar na een dag zwemmende peuters (zo’n 100) is het een beetje viezig. De volgende dag is het weer schoon water, maar tja…)

Er zijn voldoende zit en lig plaatsen helaas worden ze natuurlijk wel door iedereen gereserveerd ’s morgens vroeg. Dus op tijd met je handdoek naar het zwembad als je een bepaald plekje wilt.

Personeel is vriendelijk

Het personeel is erg vriendelijk. Bij de receptie helpen ze je graag. Het bar personeel maakt graag een gesprekje met je (wanneer er even tijd is) en de schoonmaaksters groeten je hartelijk en doen hun stinkende best om je kamer zo snel mogelijk weer schoon te krijgen en dat doen ze heel goed.

Animatie

’s Avonds is er ook voldoende te doen. Zo is er iedere avond de Mini Disco, waarbij echt alle kinderen op het podium lekker staan te dansen. Na 3 dagen heb je het geheel van 3 kwartier wel gezien…. maar de kinderen blijven het geweldig vinden. Daarna is er meestal een optreden van het animatie team, dat is wel aardig geen hoogwaardige optredens. Grappig is wel dat het enorme terras

In het hotel moet je wel van trappen lopen houden. Alles ligt op een berg in zo’n 5 plateaus met zwembaden en hotel kamers…. dus vaak ga je op en neer.

Eten, drinken en winkels

Als je van eten houdt ben je aan het goede adres, na ontbijt, lunch en diner is er van 10:00 tot 00:00 pizza, cake, tosti’s, friet, popcorn en salade te krijgen.

Het eten is prima, maar verwacht geen hoogstaande culinaire hoogstandjes. Voor 10 tot 14 dagen is het prima. Het is iedere dag wel wat anders qua hoofd gerechten en alles wordt constant vers en (bij warme gerechten) warm aangevoerd. Soms sta je wel eventjes in de rij, maar ik heb dit niet als schokkend ervaren.

Drinken is er ook in overvloed maar hou wel rekening met de normale all inclusive wat dun geschonken alcohol (dun = met flink water aangelengd)

Er zijn ook winkels op het terrein en een speelhal, voet knabbel visjes, massages, nagel/pedicure enz dus je zou het hotel Belvedere Imperial / Royal terrein niet af hoeven.

Naar de Dokter

De dokter is er twee keer per dag, hebben we helaas 1x (+ controle) gebruik van moeten maken door virus bij één van mijn kinderen. Ze is heel aardig en helpt je er zo weer vanaf. Kosten zijn zoals ze zelf zegt niet zo hoog……. slechts 90 euro (nou ja niet zo hoog…).

In de buurt van het hotel

Wil andere winkels zien dan bij het hotel kan loop je een stukje het terrein af en merk je  dat er enorm veel winkels in de buurt zitten waar je van alles (zowel echt als nep artikelen) kan kopen.

Wil je naar het strand? Geen probleem, ligt op 10 minuten afstand lopen! Het bekende Star Beach is een prima zandstrand met niet al te veel stenen. Neem vooral een duikbril mee (is handig voor in het zoute zwembad water) want in de Zee bij het Star Beach hotel zitten veel vissen. Bij het Star Beach hotel kan je ook op diverse lucht – bananen – matrassen – parachuten achter een speedboot aangetrokken worden. Je kan er bungie jumpen, in een grote bal de lucht in geschoten worden, van massages genieten, je voeten kaal laten eten door visjes of lekker lounch op diverse bedden of banken.

Wil je een ochtend wat zien van het eiland, pak dan één van de treintjes. Kost wat, maar dan zie je redelijk wat van de omgeving. Verwacht overigens geen hele mooie dingen, Kreta is een redelijk droog rotsachtig eiland.

Al met al heb ik een prima week gehad! Maar na 8 dagen moest ik helaas weer naar huis om voor jullie te bloggen 🙂

video