Het is ook nooit goed hé! Iedereen heeft het er altijd over dat het zo lang moet duren bij de afdeling IT, wat denk je… is er eindelijk een IT-er die alles automatiseert, is het weer niet goed! En noemen ze hem nog lui ook!

Hij heeft toch juist ge-automatiseert?

En it’er uit Amerika was blijkbaar de vragen van zijn collega’s en zijn vrouw zo zat dat hij alle antwoorden heeft geautomatiseerd. De code van zijn programma verzond de antwoorden op mailtjes of op sms-berichten. Het was zo slim dat het zelfs met oplossingen kwam!

Deze man automatiseerde alles als het langer dan 90 seconden zou duren om het zelf te doen! Dat is toch geniaal!!

Toen de man ontslagen werd, kwamen zijn collega’s pas achter de code die hij gebruikte en zagen ze dat hij bijna niets zelf meer deed.

Het systeem filterde woorden als ’probleem’, ’hulp nodig’ en ’sorry’ uit de mailtjes van klanten die geregeld de zelfde problemen hadden. Het systeem zette dan automatisch een backup terug met een antwoord in de mail zoals :  ’geen probleem, doe voortaan iets voorzichtiger’.

Als hij nog ingelogd was na 21:00 op zijn PC, sms-de het systeem automatisch zijn vrouw dat hij later was, met een mooie smoes er bij.

En als hij ’s morgens niet op tijd was ingelogd op zijn systeem, dan stuurde het script zijn baas automatisch een bericht met iets in de trend van ’voel mij niet zo lekker, werk vandaag vanuit huis’.

Zelfs het koffiezetten werd geregeld door de computer. De man hackte de koffiemachine: na zijn opdracht duurde het zeventien seconden voordat er een dampend kopje versie koffie klaarstond. Precies het aantal seconden dat de man onderweg was van zijn bureau naar het koffieapparaat.

Zijn code is overigens gewoon te downloaden op Github! Voor de luie Ict-er zeg maar!