Natuurlijk was ik erg blij dat ik via degreef & partner een GripTight GorillaPod ter review kreeg. Een GripTight GorillaPod is een must voor iedere vlogger en mensen die zichzelf vaak fotograferen of filmen.

Gorillapod’s zijn een bekend onderdeel van veel fotografen en filmmakers. En nu heb ik er één waar mijn iPhone (of een andere smartphone) in kan.

Gorillapod’s zijn ontwikkeld door Joby. JOBY kwam in 2006 al op de markt met de eerste versies van de GorillaPod statieven.

De Gorillapod is niet zomaar een statief! Het is een zeer flexibel statief waardoor je uit bijna ieder gezichtspunt foto’s kan maken. Ze zijn namelijk flexibel zodat je ze overal omheen kunt klemmen en draaien. Daarnaast hebben ze tegenwoordig ook magnetische statieven (zet maar vast op die ijzeren balk) en zogenaamde GoPro klemmen. Maar daar stopt het niet, de gehele statieven collectie is enorm! Te veel eigenlijk om hier op te noemen.

iPhone GripTight Gorillapod

griptight gorillapodDit artikel gaat dan ook over de iPhone GripTight GorillaPod. Een statief speciaal voor de iPhone. Zoals veel van de Joby Gorillapod’s bestaat ook dit statief uit 3 poten met rubber beklede en draaibare  ‘gewrichten’. Door deze gewrichten, per poot bestaande uit 9 stuks, kan je ze alle kanten op buiten en draaien. Een balk, paal, hekje wordt hierdoor al snel jou foto of film punt.

Hierdoor heb je veel meer vrijheid met het maken van video’s of foto’s. Bijvoorbeeld, je wilt een foto of film maken van je zelf als je bij het veerse meer (in zeeland) bij zo’n lekkere zeeuwse storm. Met een normaal statief ligt je camera al snel op zijn kant in het gras. Met de Gorilapod kan je je camera om een boompje of verkeerspaal klemmen waardoor jou camera niet alleen goed vast zit maar je kan ook nog eens een foto of video maken op plaatsen waar dat eerst gewoon weg niet ging.

GripTight Gorillapod direct gebruiksklaar

gorillapodDe GripTight GorillaPod voor mijn iPhone was direct gebruiksklaar. Ik haalde hem uit de doos, even in elkaar zetten en in 2 minuten had ik mijn iPhone tussen de speciale telefoonklem vast zitten. Even de drie poten uit elkaar buigen en hij stond door de rubberen voeten goed vast op tafel.

Dat is het mooie ook aan dit systeem. Geen ingewikkelde handleidingen, geen uren lang in elkaar zetten van allerlei onderdelen. Klik Klak klaar!

Uit de verpakking voelt het geheel sterk aan, ook al is het geheel erg licht. Je poten bewegen stroef maar  zijn makkelijk te buigen. Zo blijft het geheel stevig in de stand staan waarin je ze zet.

Foto vanaf de deur, geen probleem. Ik klem hem om de deurklink en foto maken maar! Foto vanaf de trap? Ik draai de poten zo dat het een soort klem wordt en hij hangt prima aan de trap vast.

Praktijk

25140422442_135261fdb0_oNatuurlijk kan deze GripTight geen grote camera aan. Daarvoor zijn er andere Gorillapod’s. Maar mijn iPhone zit zo vast als een huis als je hem met de GorillaPod op zijn plek hebt staan of hangen.

Als je de poten van de GripTight ergens omheen kan draaien, aan kan klemmen kan je het gebruiken! Een lijstje waar ik de GripTight heb gebruikt:

  • deurklink
  • hek
  • tafelblad
  • skelter van mijn kinderen
  • boompje
  • doelpaal

Als het niet te dik is, kan je de GripTight er aan bevestigen!

Naast het overal omheen draaien kan je natuurlijk hem ook nog altijd als normale driepoot statief gebruiken. Maar de poten weer precies recht krijgen… tja… daar ben je wel even mee bezig. Voor het maken van selfies, Vlogs en foto’s of filmpjes waar je zelf op moet staan is de GripTight GorillaPod echt een uitkomst. Je steekt hem zo in je binnen zak en kan hem overal mee naar toenemen. Omdat je hem eenvoudig om een paal, tak of buis kan bevestigen is hij in een kleine minuut klaar om je foto of film te maken.

Met een adviesprijs van € 39,95 en voor een koop prijs van rond de 30 euro in diverse winkels kan je eigenlijk als Vlogger niet zonder zitten. Zowat iedere smartphone past er in en je hebt direct naast een goede stevige driepoot statief een manier om zo goed als over al je smartphone aan te bevestigen.

Meer informatie:

http://www.gorillapod.nl

http://www.degreef-partner.nl/joby-griptight-gorillapod-video-black-blue.html