Sinds anderhalf jaar heb ik een GoPro Hero 3+ en ik heb diverse accessoires om om hem te bevestigen. Zo heb ik een grote zuignap (Suction Cup), diverse Zelfklevende Mounts, een Headstrap, een SP POV Pole en een borststrap. Maar nu heb ik twee accessoires voor mijn GoPro waarvan ik niet wist dat die nog handiger waren dan alle andere, de Joby Action Clamp & Gorillapod Arm.

25238745945_a9c5e35473_oHeel simpel gezegd, de Joby Action Clamp & Gorillapod Arm zijn zeer handige accessoires om je GoPro vast te zetten en daarna in allerlei standen te zetten.

De Joby Action Clamp is een klem die je vast draait en de Gorillapod Arm is een buigzame arm. Tezamen dus een zeer goede combinatie bij je GoPro.

 

Super simpel in gebruik

Toen ik de set uitpakte, ik had hem net ontvangen van wist ik niet zo goed hoe ik het moest gebruiken. Het was niet ingewikkeld maar ik dacht dat ik de GoPro dus in de klem moest doen. Fout natuurlijk er zit gewoon op de Gorillapod arm een GoPro mount waarmee je heel eenvoudig de GoPro kan bevestigen.

De set zat eigenlijk binnen 2 minuten in elkaar. Ik hoefde alleen de Joby Action Clamp op de Gorillapod Arm te schroeven en klaar was het.

GoPro er op bevestigen en de hele set was klaar voor gebruik.

Joby Action Clamp

Action Clamp & GorillaPod ArmHet mooie van de Joby Action Clamp is dat je hem werkelijk overal op kan vast zetten. Zelf moest ik denken aan een lijmklem. Je rekt de bek van de klem eerst op zodat hij over het geheel gaat waar je hem op wilt vast zetten en daarna draai je hem met een schroefbeweging echt vast. Er zitten twee rubberen voetjes aan dus als je hem bijvoorbeeld aan je tafel of deurpost vast zet heb je geen kans op beschadigingen.

En daarna zit het vast! Muurvast! Althans muurvast genoeg om je GoPro er aan te monteren en hem daarna alle kanten op te draaien.

Kan je de Action Clamp overal aan vast zetten? Ja! Dat wil zeggen het geheel moet natuurlijk niet dikker zijn dan de bek van de Clamp maar als je hem er overheen kan schuiven dan kan je hem gebruiken. En dat kan op heel veel dingen.

  • Deurpost
  • Balk van mijn zolder
  • Tafelblad
  • Deur zelf
  • Zitting van bankje in het park
  • Doelpaal
  • Brugleuning
  • Stopbord paal
  • Fiets
  • Skelter

Bedenk het maar je kan het er aan bevestigen.

Gorillapod Arm

De GorAction Clamp & GorillaPod Armillapod Arm blinkt natuurlijk uit in zijn flexibiliteit. Zoals alle Gorillapod artikelen is deze Arm ook gemaakt van de  Gorillapod kogelgewrichten. De kan daadwerkelijk in alle posities gezet worden en dit kan nog heel snel ook.

Eenmaal vast met de Action Clamp kan je hem heel eenvoudig buigen, draaien noem het maar op. Geen stand is te gek. Door de GoPro mount zit het geheel vast en kan je als sport filmer, vlogger of gewoon hobbyist gewoon eenvoudig filmpjes maken zonder je zorgen te maken over het feit dat je GoPro wel of niet vast genoeg zit.

Materialen

Met de Joby Action Clamp en Gorillapod Arm is standaard een bevestigingsplaat ‘Mount for GoPro’ meegeleverd. Overigens kan je ook andere videocamera of fotocamera er op zetten (maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Zoals je gewenst bent van Joby zijn alle onderdelen gemaakt van de beste materialen. En dat voel je ook! Het is sterk en toch flexibel!

Super handig! Ik ga hier van de zomer heel veel plezier mee beleven!

Meer informatie:

http://www.gorillapod.nl

http://www.degreef-partner.nl/joby-action-clamp-gorillapod-arm-gopro-accessoire.html