silvana support kussen ergonomischMijn Ergonomisch Kussen van Tempur was na zo’n 3 jaar echt aan vervanging toe! Die had ik overigens al na 1 of 2 jaar moeten vervangen maar ik was dus aan een nieuw kussen toe. Gelukkig was Silvana zo aardig om me een Silvana  kussen toe te sturen, het Silvana Support Fluorine kussen wel te verstaan.

Ik lig nu zo’n 7 dagen op een Silvana Support Kussen dus tijd voor een review. 

6 verschillende Silvana kussens

silvana support kussenEr zijn 6 verschillende kussens  van extra zacht tot extra stevig.

De verschillende varianten zijn:

  1. Grenat – Het zachtste kussen
  2. Saphir – Het perfecte zachte kussen
  3. Emerald – Een zacht en soepel kussen
  4. Fluorine – Het net wat stevigere kussen
  5. Cristal – Het veerkrachtige en stevige kussen
  6. Larimar – Het stevigste kussen

Het Silvana Support kussen is de beste nek ondersteunende hoofdkussen en dit al voor zo’n 30 jaar! De kussens zijn ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten, zijn gemaakt van de allerbeste materialen en tot in detail uitgedacht om het lichaam optimaal te ondersteunen.

Ik zelf heb voor het net wat stevigere kussen gekozen en kreeg de Fluorine opgestuurd. Voor mij is het kussen ideaal omdat het mijn nek goed ondersteund en ik heb snel (https://www.vandersluijs.nl/blog/2016/03/silvana-support-kussen-tegen-nekklachten.html) dus het is echt handig om een kussen zoals deze te hebben.

Hoe ligt het Silvana kussen?

silvana kussenOkay, ik zag eerlijk zijn. De eerste nacht werd ik wakker met een enorm pijnlijk oor. Geen idee hoe het kwam, alsof ik op een steen had liggen slapen. Ik dacht, nou als dit het is vis ik mijn ouwe Tempur weer uit de kliko!

Ik ben toen anders gaan liggen en eigenlijk lag het vanaf dat moment goed. Blijkbaar moest mijn nek en hoofd gewoon even de juiste houding vinden.

De pijn in mijn oor was redelijk snel weg, en ik sliep hesilvana support kussen tegen nekklachtenerlijk.

Overigens heb ik alle nachten goed geslapen. Zolang je maar zorgt dat je schouder (wanneer je op je zij ligt) en je nek (wanneer je op je rug ligt) maar goed in de inkeping in het kussen liggen.

Het kussen ligt erg goed en geeft ondersteuning waar nodig. De vulling verschuift niet en het kussen is dus overal even hard of zacht. Ik ben er zeer blij mee en slaap er prima op.

Je kan overigens 2 maten kopen van het Silvana Kussen. Je hebt de 60×70 en de 50×60 dat is een wat kortere versie zodat je wat extra ruimte in bed hebt. Ik heb voor de extra ruimte gekozen, niet omdat ik het nodig heb maar ik was bang dat mijn kussensloop anders niet zou passen.