Nachtrust is voor iedereen heel belangrijk. Niet alleen verwerk je wat je overdag mee gemaakt hebt, ook geef je je lichaam de rust en kans om beschadigingen door bijvoorbeeld sport te herstellen. Heb je echter een verkeerd kussen dan kan je lichaam niet herstellen en kan een klacht alleen nog maar erger worden, zoals bijvoorbeeld nekklachten. En daar komt het Silvana Support kussen om de hoek kijken.

silvana kussenBlij was ik! Heel blij toen ik de Silvana Support in mijn handen had.

Mijn Ergonomisch Kussen van Tempur was na zo’n 3 jaar echt aan vervanging toe! Overigens, een kussen hoor je na 1 jaar te vervangen dus ik was al 2 jaar aan een nieuw kussen toe.

Gelukkig was Silvana zo aardig om me een kussen toe te sturen.

Wellicht vraag je je af waarom ik een Ergonomisch kussen had.

Ik heb in de afgelopen jaren nogal wat nek klachten gehad. Dat is ook niet zo raar want ik zit de hele dag, als developer / ict enabler, achter een scherm… krampachtig te typen.

Goed kussen tegen nekklachten

Als je de hele dag als een developer achter een scherm zit, of de hele dag op Facebook op de mobiel zit dan krijgt je nek het enorm te verduren. Het licht knikken van je nek verlegt het aantal kilo’s en hierdoor veroorzaak je nekklachten. Het constant in een zelfde houding zitten veroorzaakt ook nekklachten.

Het is dus niet alleen heel belangrijk om zo nu en dan te bewegen (en dus niet richting je scherm) maar ook om je lichaam ’s nachts rust te geven en te herstelen.

Een goed ergonomisch kussen of een kussen met een nekrol kan je nek voldoende ondersteunen om deze te herstellen gedurende de nacht.

Een slecht kussen doet dat niet en hierdoor heb je ook nog eens een slechte nachtrust. En iedereen weet wat een slechte nachtrust met je doet.

Silvana support kussens

nekklachten kussen silvanaHet Silvana Support kussen is de beste nek ondersteunende hoofdkussen en dit al voor zo’n 30 jaar! De kussens zijn ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten, zijn gemaakt van de allerbeste materialen en tot in detail uitgedacht om het lichaam optimaal te ondersteunen.

Er zijn 6 verschillende kussens  van extra zacht tot extra stevig.

 

De verschillende varianten zijn:

  1. Grenat – Het zachtste kussen
  2. Saphir – Het perfecte zachte kussen
  3. Emerald – Een zacht en soepel kussen
  4. Fluorine – Het net wat stevigere kussen
  5. Cristal – Het veerkrachtige en stevige kussen
  6. Larimar – Het stevigste kussen

ergonomisch kussen silvana supportNaast deze verschillende kussen varianten zijn alle kussensdoor de speciale behandeling met Aegis® is het kussen bacterie-, schimmel, en huisstofmijtwerend. Anti-allergisch dus!

Het kussen is zo gemaakt dat er van voren een zogenaamde nek rol zit en het kunnen tabs gewijs afloopt zodat de vulling boven in het kussen (dus bij je nek / aanhechting hoofd) blijft zitten.

kussen silvana support ergonomischDe nek rol, of neksteun zoals Silvana dat noemt, is van Vita Talalay® latex. Er zit in de nek steun een nekinkeping waarbij je hoofd nek en schouders nog beter in een ontspannen lighouding komen.

Ik mocht kiezen welke stevigheid ik wilde aan mijn kussen en ik heb voor de Fluorine gekozen. Het is een wat steviger kussen en ik zal binnenkort even een lig-review schrijven.

 

Koop een Silvana support kussen

silvana support kussen tegen nekklachtenNou volgens mij snap je, wanneer je bovenstaande hebt gelezen, dat een goed hoofdkussen heel belangrijk is. Wil je een goed kussen neem dan een kussen uit het wat duurdere segment zoals een Silvana support kussen.

Diverse sites bieden deze kussens aan zoals Beddengoed  en Smulderstextiel. De site Bedden.nl  bieden het ook aan, maar die willen mij niet alles affiliate site (dom dom dom natuurlijk van ze) dus die link gun ik aan smulderstextiel 🙂 De kussens zijn overal 99 euro de stuk dus je hoeft niet te gaan shoppen. Maar als zeeuw…. tja zou ik zeggen Smulderstextiel 🙂