Sinds juni 2015 heb ik zonnepanelen op mijn dak liggen. 18 Trina Solar Energy TSM-265PC05A.08 zonnepanelen met een SMA  SB 3600TL 21 omvormer. Er liggen er 13 op het  zuid-westen en 5 op het zuiden. Ik had het geld ook op een spaarrekening kunnen zetten en lekker van kunnen sparen! Toch?

Nou, niet dus! Zonnepanelen leveren 11x zoveel op als geld op een spaarrekening!

Ja, je hebt helemaal gelijk! De terug verdien tijd van zonnepanelen is nog steeds enorm lang! Tussen de 5 en 10 jaar duurt het voordat je ze hebt terug verdient.

Of moet je in deze tijd zo niet rekenen?

Spaarrekening

Een spaarrekening levert tegenwoordig niet veel meer op. Erger nog, het zit er aan te komen dat je de bank zogenaamde bewaar rente moet gaan betalen. Zeg maar, dat je een soort van kluis huurt om je geld in te leggen. Het zal niet veel zijn, denk je,  maar verwacht 1% van je geld.

Nu krijg je nog spaar rente op je spaargeld. Nou ja… pfff het stelt niet veel voor natuurlijk.

Stel je hebt 6000 euro op je rekening staan. Dat levert al snel met de huidige rente stand van 1% (en dan ben ik nog gul) 60 euro per jaar op !

Jaaa je leest het goed!

60 hele euro-tjes rente op 6000 euro spaargeld!

Dat is niet veel!

Zonnepanelen

Zonnepanelen kosten bij de aanschaf redelijk wat geld! Ik was 6000 euro kwijt voor de hele handel. Ja dat is veel geld.

Maar ja, je kan het op de bank zetten. Dan levert het 60 euro per jaar op. Of erger misschien moet ik er wel geld over gaan betalen.

Dus ik dacht niet zo zeer, wat mijn terug verdien tijd zou zijn. Ik dacht wat gaat dit me per maand opleveren als ik het geld wat ik spaar in zonnepanelen omzet.

En geloof me ik krijg plots veel meer geld dan die 60 euro per jaar aan rente! Of eigenlijk moet ik zeggen, ik geef minder geld uit aan de energie maatschappij!

Wat moet ik doen?

Ik ben er van overtuigt dat wanneer je geld op de bank hebt staan waar je echt de komende tijd niets mee gaat doen, dat je het direct in zonnepanelen moet investeren!

Niet wachten maar NU direct doen! Waarom? Omdat je met die investering per maand het geld overhoudt wat je aan rente per JAAR! zou krijgen.

Dus stel, je koopt een zonnepanelen set van 600o euro. Ja dat geld ben je kwijt, maar anders stond het helemaal niets te doen op de bank.

Voor dat Geld krijg je 60 euro aan rente per jaar bij die bank.

Als je dat investeert in zonnepanelen. Dan gaat je dat per MAAND tussen de 40 en 60 euro opleveren. Want je energie rekening gaat 40 tot 60 euro per maand omlaag (over een jaar gezien).

Dus bij geld op een spaarrekening ontvang je 60 euro per jaar!

Bij geld in zonnepanelen geef je tussen de 40 tot 60 euro per maand minder uit. Oftewel je houdt per jaar 600 euro meer geld over. Omgerekend zou dat een rente van 10% moeten zijn bij de bank!

Ja, je bent het geld kwijt! Staat niet meer op de bank. Maar geloof me, die zonnepanelen gaan veel meer geld opleveren dan de bank de komende 10 jaar aan rente zal opleveren.

Direct investeren in Zonnepanelen dat spaargeld!