Theo van der Sluijs met Caffe Duo Vandaag werd ik verrast door een pakket aan de deur. Ik verwachte niet echt wat… toch? Het bleek een doos te zijn van Caffè Duo.

En als echte koffie liefhebber werd ik verrast met niet 1 niet 2 nee zelfs niet 3 maar 5 pakken verschillende koffiebonen!

Lees je mee welke koffie ik deze keer ontving.

Ik was niet bekend met het merk Caffè Duo. Ik had nog nooit van ze gehoord en wist al helemaal niet dat ze dus eigen koffiesoorten verkopen!

Caffè Duo ?

Caffe Duo KoffiebonenNet als in Italië (het koffieparadijs) willen steeds meer mensen thuis ook een lekker kopje koffie of espresso. Dat is één van de redenen dat ik een eigen goede koffie machine heb gekocht waarmee ik dus zelf bonen kan malen. Althans, dat doet mijn Melitta Caffeo Bistro voor me.

Caffè Duo heeft een web shop waar je makkelijk en snel koffiebonen kan bestellen. Koffiebonen zoals ze zelf zeggen van top kwaliteit tegen een scherpe prijs. Nou dat ga ik natuurlijk zelf de komende tijd even proberen. Of die koffie ook echt van topkwaliteit is! Ze bezorgen in heel Nederland en er is geen minimale afnamehoeveelheid, alhoewel ik wel voor minimaal 50 euro zou bestellen want dan betaal je geen bezorg kosten. Vind je het niks? Dan krijg je gewoon je geld terug!

5 pakken koffiebonen

Van Caffè Duo ontving ik dus 5 verschillende melanges koffiebonen. Ik ontving ook een tijd geleden koffie van de Jonas Brothers maar die hadden maar 3 soorten! Caffè Duo heeft veel meer soorten.

Waar ik er dus 5 van heb ontvangen. Wat me opvalt is de verpakking. Gewoon lekker zwart, met een verschillende label kleur voor de smaak. Ik hou er wel van. Staat toch wat sjieker dan wit (wat ik ook wel eens zie).

Er zit ook zo’n versheidsluchtpunt in. Als je in het pak knijpt ontsnapt er wat lucht door. Hmmmm ik krijg nu al zin in een bak koffie.

De volgende pakken koffie zaten in de doos:

  • Forza
  • Fortuna
  • Ultimo
  • Passione
  • Modesto

Forza

Forza verenigt de beste Arabica koffiebonen uit Brazilië, Colombia en Honduras. Daarnaast bevat deze blend een gedeelte Robusta uit Indonesië. Deze combinatie zorgt voor een krachtige koffiesmaak met een fijn aroma.

Sterkte: 5

Roast: dark

Geschikt voor: espresso, cappuccino

Fortuna

De sterkste koffiesoort in het assortiment van Cafè Duo. Een krachtige, zeer intense koffie met een bittere, houtachtige noot en veel body. Fortuna is samengesteld uit een brede variatie van kwalitatief hoogstaande Arabicasoorten en een robuuste Robusta.

Sterkte: 5

Roast: dark

Geschikt voor: espresso, cappuccino

Ultimo

In deze ultieme blend proef je het beste dat Zuid- en Midden-Amerika te bieden hebben. Ultimo is een prachtige, evenwichtige melange van 100% Arabica koffiebonen uit Brazilië, Colombia en Honduras. De sterk gebrande koffie heeft een krachtig karakter, geroosterde nuances, een intense body en een heerlijke lange nasmaak.

Sterkte: 4

Roast: dark

Geschikt voor: espresso, cappuccino

Passione

Schitterende Arabica-blend voor koffieliefhebbers met een passie voor espresso. Passione, een evenwichtige melange van vijf verschillende 100% Arabica-bonen, speelt een subtiel smaakspel tussen kracht en finesse. De koffie heeft een goede, volle body waar je een lekker vleugje zuur doorheen proeft.

Sterkte: 4

Roast: medium/dark

Geschikt voor: espresso, cappuccino

Modesto

Modesto is het bewijs dat een goede espresso niet per se supersterk hoeft te smaken. De kracht van deze koffie zit ‘m juist in zijn subtiele bescheidenheid. De blend bestaat uit de beste 100% Arabica’s uit Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Kenia. De fruitige tinten en zure noot leveren een heerlijk ontspannen kopje espresso, lungo of cappuccino op.

Sterkte: 3

Roast: medium

Geschikt voor: espresso, cappuccino, lungo, filter

Koffie drinken van Caffè Duo

De komende weken zit ik dus aan de koffie (5 verschillende) van Caffè Duo. Dat wordt de komende tijd weer genieten van heerlijke koffie. Vandaag gaat het eerste pak open en de keuze is gevallen daarbij op de Modesto.

In de komende weken zal je dus een review kunnen verwachten over de verschillende smaken van de Caffè Duo koffie.