Vandaag is Omroep Zeeland bij me langs geweest om een item te maken over Wifi in Zeeland. Vele Zeeuwen hebben heel veel klachten en problemen over en met hun Wifi.

Toen Omroep Zeeland me belde  zo’n 2 weken geleden had ik niet verwacht dat dit tot een echt item zou komen, maar vandaag was het dan toch zover. 

omroep zeeland wifi

Veel, heel veel zeeuwen hebben problemen met hun Wifi. En dat is ook niet zo vreemd want het gros gebruikt nog steeds het 2,4Ghz netwerk. En dat zit vol, knalletje vol.

Dit komt mede doordat de vele modems die door Zeelandnet zijn uitgegeven alleen beschikken over een 2.4Ghz wifi signaal. Daardoor lopen in mijn wijk alleen al tientallen wifi signalen door elkaar heen.

Signalen die elkaar verstoren en dus een slechter wifi bereik en trage wifi opleveren. Dus Omroep Zeeland dook er in om er een item over te maken en zo de Zeeuwen te helpen aan een beter Wifi ervaring. En blijkbaar kwamen ze door dit artikel:

Snel Wifi? Gooi je Zeelandnet modem er uit!

bij mij uit.

Twee weken geleden gaven ze al aan dat ze een interview bij mij thuis wilde. Ze wilden graag bespreken over hoe gebruikers in Zeeland hun wifi signaal zouden kunnen verbeteren.

Interview op Omroep Zeeland!

Dus had ik vandaag dat interview, dat item over de vele slechte ervaringen die Zeeuwen hebben met hun wifi en over eventuele oplossingen.

Coen Theuwis, is presentator en verslaggever Omroep Zeeland, heeft het interview afgenomen en maakt het item hierover.

Ik verwacht dat volgende week dit item op oproep zeeland is. Ik hou jullie op de hoogte en zal hier een link posten met de video.

Overigens heeft ZeelandNet zelf ook nog een filmpje over hoe je internet kan verbeteren…. maar of het zal helpen….