Zo’n 1,5 jaar geleden heb ik op mijn andere blog vandersluijs.nl een artikel geschreven over het modem van ZeelandNet. Ik vond het nieuwe modem zo slecht dat ik er een gefrustreerd stuk over heb geschreven. Je zou denken dat een bedrijf wat aan de wieg van internet heeft gestaan toch een wel iets beter modem zou uitgeven dan het 

Het EPC 3925 modem is een modem met alleen een 2,4Ghz wifi access point. 2,4Ghz is een oud wifi signaal wat overbelast is. Begin 2015 was dit al een verouderd en overbelast wifi signaal.

Maar Delta en Zeelandnet besloten toch om dit modem aan hun klanten te geven. De opvolger van dit modem de EPC 3940, die nu iedere nieuwe klant krijgt (of ter vervanging heeft gekregen) is uit 2010!

Oftewel het modem wat ik kreeg eind 2014 was dus al 4 jaar daarvoor ingehaald door het 3940 modem! Dat overigens dus wel de 5Ghz band ondersteund!

In het artikel dat ik schreef:

Snel Wifi? Gooi je Zeelandnet modem er uit!

schreef ik dat ik wifi had uitgezet en een ander wifi router had ingesteld. Na een paar maanden bleek die router ook niet voldoende voor wat ik wilde en kocht ik redelijk snel daarna een Apple Airport Extreme en een Apple Airport Express wat gewon weg super werkt!!

Beste plek Zeelandnet Modem

Nou ik heb wel ondervonden dat de meterkast niet de beste plek is voor je Wifi Access point. Alhoewel mijn Apple Airport Extreme wel in mijn meterkast staat, zou hij beter aan de andere kant van de muur staan in de woonkamer. Maar goed, om nu een plankje midden op de muur te maken met een router er op gaat me ook wat ver.

Toch is het goed om voor jezelf te proberen waar je wifi access point het beste in huis staat. Als je vaak in de woonkamer zit en niet op de plek waar je eet is het wellicht het meest handige om hem in de woonkamer te zetten.

Maar nogmaals dit is per huis per gebruik anders. Zo ook met Wifi repeaters. Mijn Apple airport hangt bijvoorbeeld tussen de tweede verdieping en de zolder zodat ik op die twee etages redelijke wifi toegang heb.

Vaak hangt het Zeelandnet modem met wifi in de meterkast (of als je nog een oud huis hebt staat hij wellicht naast de TV of voor aan het huis waar de coax binnen komt. Echter is het 9 van de 10 keer niet de plek waar je je wifi wilt hebben.

Zeelandnet wifi uitzetten

Ook al lijkt het leuk dat je gebruik kan maken van de Zeeuwse WifiSpots en van de Ziggo wifi spots is mijn advies nog steeds:

Zet Wifi uit van het Zeelandnet modem

en gebruik een eigen beter wifi router op een juiste plek in je huis!

Geloof me, de WifiSpots van Zeelandnet lijken leuk en ook dat je er nog eens Ziggo Spots bij hebt maar ik gebruik ze zelden (okay nu helemaal niet meer omdat ik geen toegang meer heb) maar ze zitten bijna nooit op de plek waar je internet nodig hebt. Nu steeds meer mensen een snelle mobiele internet verbinding hebben met een grote databundel is het gebruik van de ZeelandNet / Delta Wifispots alleen maar omslachtig.

En met gebruik van een eigen router met wifi (waar je veel meer op kan instellen en betere instellingen hebt) heb je een sterker en beter wifi signaal dan ooit te voren!

Dus koop een goede Wifi router!