Op een dag krijg je een geweldige ingeving, een idee waarvan je niet denkt, maar wéét dat het een succesvolle business kan opleveren. Je stopt waar je mee bezig bent en rent naar je laptop en begint te werken. Je plan verloopt op stelten, en op een gegeven moment kom je bij een cruciale keuze, hoe ga je jouw logo maken? Huur je een logo designer in en waar moet je nu opletten? Of maak je er zelf één of ga je gebruik maken een logogenerator?

Helaas kun je een designer niet huren, omdat je een klein budget hebt. Daarnaast heb je zelf geen ontwerp-skills, dus blijft optie 3 over. Een logo maker. Dus je voert een zoekterm in, en wat blijkt? Tientallen logo makers! Welke is nu de beste en welke kan ik het liefst vermijden. Of zijn ze allemaal even goed met de ene net ietsje beter dan de ander? Dat gaan we in dit artikel zo goed mogelijk aan bod proberen te brengen.

Voor dit artikel zullen we even bij de zoekterm ‘logo maker’ blijven, dit is een handige en waarschijnlijk vaak gebruikte zoekterm waardoor je kansen van een goede logo maker vinden vergroten. En ook willen we bepaalde criteria hebben: De website moet niet té veel keuze hebben, tijd is schaars als je entrepreneur bent. De lay-out en de functionaliteit moeten beide goed zijn. Een pluspunt als de website Nederlands is en het mooiste zou zijn dat het ook nog gratis is. Er zijn zoveel keuzes dat het bijna zinloos is om te zoeken, omdat je tijd als een entrepreneur kostbaar is.

De volgende logomaker die we bespreken is de logo maker van gospaces.nl. Een voordeel van deze logo maker is dat hij Nederlands is, en naast dat is de website enorm simpel en rustgevend. De keuzes zijn ruim, maar niet zo ruim dat je er uren aan verspilt. Daarnaast is de lay-out zeer simpel en aantrekkelijk voor het oog, én is het het gratis. Al met al is dit een van de beste, zo niet de beste, logo makers op het web en is dit zeker een potentiële kandidaat voor de beste logo generator.

GoSpaces

De volgende logo maker is van ‘graphicsprings’. Ook dit is een hele goede logo maker, ook hier zijn enorm veel keuzes, maar die zijn ingedeeld in categorieën wat de keuze iets makkelijker maakt. De lay-out is helaas wat minder en ook is de website niet Nederlands. Toch is dit ook een potentiële kandidaat voor de beste logo maker.

Designmantic heeft ook zijn best gedaan om een goede logo maker op tafel brengen. Het eerste wat opvalt is dat de website wat ‘drukker’ is dan de website van bijvoorbeeld GoSpaces. Ook bij deze logo generator zit weer het probleem van enorm veel keuze, tegenover niet veel tijd. Daarnaast is het proces een beetje langer dan nodig en je moet ook een account aanmaken. Dit is allemaal onnodig en daarom valt deze logo maker af.

De volgende logo maker is van freelogoservices, maar het logo kost geld voor onbeperkt gebruikt. Dit maakt deze logo maker minder aantrekkelijk, naast dat is de site ook weer niet erg aantrekkelijk. De keuze is verdeeld in categorieën en de website is Nederlands. Maar andere logo makers krijgen toch liever voorrang bij ons.

Onze voorkeur gaat uit naar GoSpaces deze logomaker heeft alles. Hij is simpel, ruime keuze, makkelijk te gebruiken, gratis, snel. Alles wat je zoekt in de doorsnee logo maker voor de kleine entrepreneur.