Tja, ik heb het geluk dat ik zo nu en dan naar Curaçao mag voor mijn werk om daar het één en ander te regelen bij mijn Collega’s daar ter plaatse. De vorige keer vloog ik met KLM maar omdat er wat collega’s mee gaan en die al via TUI hadden geboekt vlieg ik ook maar eens een keer met TUI. En voor dat de reis reeds is begonnen kunnen ze bij TUI al wat van me leren en ook nog eens extra aan mij verdienen. Maar dat laatste wilden ze niet. TUI, ze hebben mooie vliegtuigen! En met mijn a.s. trip naar Curaçao dacht ik eens mooi met de Dreamliner te gaan vliegen.

Mijn collega’s hadden comfort geboekt en eigenlijk wilde ik premium. Niet zo zeer om de been ruimte, want met mijn 1.70mtr heb ik zat aan comfort. Maar meer om het gemak van eten / drinken en entertainment.

Gelukkig kan je entertainment gewoon bijboeken bij de comfort, maar om nu te moeten gaan betalen voor ieder drankje en iets wat je wilt eten…. helaas was premium al vol en de star ook zag ik al bij het inchecken, maar er moet dus iets te regelen zijn dacht ik.

All inclusive bijboeken bij TUI

Dat het entertainment systeem al bij te boeken is, is heel fijn. Niet alleen betaal je maar 7,50 euro bij het inchecken maar het is gelijk geregeld! Das dus handig! Overigens kan het ook wanneer je al in de lucht bent, maar dan betaal je 10 euro.

Maar bij de comfort zit maar één maaltijd en één drankje. Nu is dat voor een korte vlucht prima, maar wanneer je 9 uur onderweg bent… tja dan is 1 drankje en 1 bord eten wel een beetje weinig.

Dus trok ik richting Twitter en vroeg aan TUI of ik niet het eten en drinken als extra kon bijboeken.

Natuurlijk was een medewerker bij TUI er snel bij om me te helpen. Wel via een DM want ik moest even mijn boekingsnummer doorgeven.

De medewerker kwam snel terug met… helaas minder goed nieuws

Ik heb voor je nagekeken of er een mogelijkheid bestaat om een upgrade te boeken naar Star of Premium. Dit is inderdaad niet mogelijk. Helaas bieden wij niet de mogelijkheid om vooraf extra drankjes, snacks en/of maaltijden te reserveren. Onderweg van en naar een verre bestemming, serveren wij gratis een warme maaltijd met een glaasje water. Overige drankjes, maaltijden en snacks zijn aan boord tegen betaling verkrijgbaar.

Één maaltijd en een glaasje water….. wow! Nou ik zal die 9 uur wel lekker uitdrogen dan en afvallen.

Natuurlijk weet ik dat ik dit zelf geboekt heb maar kan ik nou echt niet van te voren aangeven dat ik gewoon extra verwend wil worden in het vliegtuig?

Een Geniaal idee voor TUI

Al zeg ik het zelf!

Ik heb echt een Wereld idee voor TUI! En ze hebben kans om nog eens extra te verdienen! EN! ze kunnen vooraf beter inschatten wat ze moeten meenemen!

Waarom verkopen ze niet bij het inchecken direct extra eet en drink pakketten!

Een drank en maaltijd pakket hoe simpel kan het zijn! Dus je neemt een stoel en daarbij kan je dan je extra eten en drinken direct bestellen. Dus één maaltijd zit er standaard bij deze stoel klasse (comfort in mijn geval) wilt u gedurende de reis een extra maaltijd, klik en er bij besteld.

Wilt u extra drankjes, klik en er bij besteld.

Wilt u een luxere maaltijd ipv de natte krant die wij wrap noemen (grapje TUI), klik en besteld!

Een upgrade voor eten en drinken! TUI ik heb die beenruimte niet nodig, maar een beetje eten en drinken om de tijd te doden (en vocht binnen te krijgen) waarvoor ik vooraf kan betalen! Lijkt mij een goed idee!

Daarnaast kan je natuurlijk de klant ook laten combineren en dan laten profiteren! Neemt u de extra maaltijd en extra drinken dan betaald u slechts €xx,xx… neemt u een extra maaltijd, extra drinken en de Premium Maaltijden dan krijgt u gratis snacks tussendoor. Enz enz enz

En aan dit idee zitten legio voordelen!

  1. Ik neem geen krentenbollen en pakjes wicky meer mee, dus TUI verdient aan me!
  2. Ik geef vooraf aan wat ik extra wil eten, dus TUI hoeft niet meer “hebben we niet meer” ter verkopen aan me tijdens de vlucht!
  3. TUI weet precies hoeveel mensen er wat gaan eten, dus TUI kan scherper inkopen / vliegtuig vullen (bijna nooit te veel of te weinig)
  4. TUI maakt de klanten blij met deze extra bij-boek opties!

TUI wil mijn geld niet

Maar TUI wil mijn geld dus niet! Ik heb het gewoon aangeboden! Hier heb je het… bezorg me alleen die extra maaltijd en wat te drinken zonder dat ik me moet bekommeren of ik wel geld bij me heb (of een pinpas / creditcard). Het kon niet helaas!

Ik heb het aan gegeven, maar helaas kon de medewerker van TUI niets voor me betekenen.

Gelukkig gaat hij het wel doorgeven.

Bedankt voor je feedback. Dit is natuurlijk altijd welkom! Ik stuur je bericht door naar de betreffende afdelingen binnen TUI. Het is altijd goed om ons beleid tegen een ander licht te houden, ongeacht we ons beleid wijzigen of niet.

Maar ik dacht… weet je wat. Ik schrijf mijn idee nog even in een blog post wie weet zet dat wat meer druk op de TUI ketel!

Ene… regel wat TUI en

Discover my Smile!

TUI