Bedrijven…. ze snappen het echt niet. En dan heb ik het niet over de bakker op de de hoek van de straat, de fashion boetiek of de slager.

Nee ik heb het over grote jongens zoals MasterCard, NS en ABN-AMRO. Ze blijven maar in het verleden hangen.

Waar het fout gaat

Bedrijven zoals NS, MasterCard en ABN-AMRO denken dat wanneer in het verleden iets gelukt is ze dit kunstje kunnen blijven doen, tot ze er bij neervallen.

Maar wat gisteren werkte… was gisteren leuk, maar voor morgen moet je toch echt met iets nieuws komen.

Maar dat doen ze niet, want ze leven in het verleden.

De ideeën

Zelf zeggen ze met de meest geweldige ideeën te komen. Ze lijken in eerste instantie echt goed, maar als je er over gaat nadenken dan is het niet echt nieuw.

MasterPass

Zo heeft MasterCard het geweldige MasterCard bedacht. Het idee bestaat uit een site waarin je al je Betaalkaarten kan zetten (Master/Visa enz) en waarmee je dan binnenkort in veel checkouts razend snel kan betalen.

Een site…. met al je kaarten… waarmee je dus in de checkout moet gaan inloggen (damn, wachtwoord vergeten / wachtwoord opvragen per mail…..mail openen, wachtwoord reset klikken…. voelt u hem hangen?)

Beste MasterCard, ik heb een iPhone met daarop PassBook*! Daarin zitten nu mijn huidige spaarkaarten van de Gamma, Airmiles, Bonuskaart enz! Even scannen bij de Kassa, piep klaar!

Vertel me waarom, WAAROM!!! weer een site? Waarom weer springen uit een betaal proces van de winkel? Waarom niet gewoon via mijn Telefoon?

Mijn MasterPass

Mijn Masterpass is eenvoudig! Er wordt een extra app boven op Passbook gemaakt voor extra veilige kaarten, inclusief Scan-mogelijkheid voor QR codes.

Ik koop iets bij een site, zeg dat ik met MasterPass wil betalen via Mobiel. De verkopende site, laat een grote QR code zien die via de API van MasterPass ingeladen wordt. Ik scan hem in met mijn MasterPass Passbook app, ik kies één van mijn kaarten waarmee ik wil afrekenen waarbij ik eventueel bij hoge bedragen via fingerprint (iphone) of cijfercode een extra verificatie slag doe. Hiermee reken ik snel en veilig af! Het is Klik, Klik, Klaar!

Dat is snel, dat is veilig (code op telefoon), dit is wat de klant wil!

Geloof me, ik vertelde dit verhaal aan Ogone/Ingenico en ze zaten me aan te kijken of ze vuur zagen branden. Joh… ja dat zou wel handig zijn. Maar gaat Ogone/Ingenico dit zelf maken…. nee, want wat gisteren werkte gaan we morgen gewoon weer gebruiken.

Er was nog een partij die denkt dat MasterPass gaat werken. Kan ik helaas nog niet noemen, maar geloof me is ook een grote partij.

OV Chip in BankPas

ABN-AMRO is ook een bedrijf dat lekker lang in het verleden blijft steken.

Betalen via mobiel… laat me niet lachen! Rabobank is daar al veel verder mee, en al jaren mee bezig. Sinds kort heeft de Rabo ook het iDeal in App betalen (net zoals de ING overigens).

Maar de ABN-AMRO denkt dat hun pas (één van die passen die ik dus liever in Passbook zou hebben) voor eeuwig en altijd in de zak van de klant zit.

Maar dat is niet zo, de meeste van mijn passen zitten in passbook en mijn rijbewijs zit achterop mijn iPhone geplakt! Want….. (3x raden) ik heb mijn iPhone altijd bij me, en de rest van mijn passen laat ik meestal gewoon thuis.

Het Geniale idee van de NS en ABN-AMRO is dus om de OV-Chip kaart in de betaalpas van de ABN-AMRO te gaan integreren.

Okay, ik moet toegeven het is geniaal, want je gaat van 2 passen naar….. 1 PAS!!!!

Kom op! Als je iets nieuws bedenkt, doe het dan goed!

Mijn OV-Chip Oplossing

Weg met die pas! In 2017 heeft 1 op de 3 telefoons ter wereld een zogenaamde NFC chip**. In Nederland is dat denk ik zelfs al 2 op de 3 in 2017.

Maak dan een APP waarmee je met je telefoon met NFC chip de trein / bus / metro kan betalen. Je houdt je telefoon (die iedereen toch al op zak heeft en mee in zijn handen loopt, tegen de chip reader, piep, klaar!

Lange weg te gaan

Helaas is er voor veel bedrijven nog een lange weg te gaan qua goede nieuwe ideeën en oplossingen.

Het oude in het verleden blijven hangen kan echt niet meer. Daar lopen klanten echt niet meer warm voor.

Alles wat gisteren werkte daar moet je vandaag iets geheels nieuws op bedenken omdat de klant verwacht dat hij dat morgen kan!

* passbook is er natuurlijk ook voor Android

** NFC zit nog niet in de huidige iPhone, maar wellicht wel in versie 6