Vandaag kreeg ik een uitnodiging van Yves Hanoulle, bekend van de boeken “Who is Agile” en “The Scaling ball game” om mee te schrijven aan een Agile boek. Mijn eerste Agile Boek, hoe vet is dat. Maar het is niet helemaal mijn boek. Het is namelijk een bestaand boek, echter is het engels en is er geen Nederlandse versie van. Ik he het dus niet echt schrijven maar vertalen. Yves en veel andere mensen zijn erg te spreken over het boek “Toolbox for the Agile Coach — Visualization Examples”.

Het idee van Yves vond ik een heel goed idee. Laten we via een soort van Crowdfunding een boek gaan vertalen. Niet zo zeer dat hij er geld voor nodig had maar juist met een hoop mensen het boek gewoon gaan vertalen.

Zijn idee was om met max 10 man het boek te vertalen. Ieder zou dan 10 pagina’s op zich moeten nemen, wat prima te doen is.

Via GitHub heeft hij alle engelse pagina’s gepubliceerd en kreeg ik al snel de uitnodiging om er aan te beginnen. Eigenlijk zijn 10 pagina’s niets was ik er redelijk snel doorheen.

Grappig feit is, dat hij had verwacht dat het niet makkelijk zou zijn om 10 man bij elkaar te krijgen. Echter werden 10 man al snel 18 man!

Het vertalen gaat super op dit moment (en dus in 2 dagen tijd) zijn al 57 van de 127 pagina’s vertaald.

Mijn eerste Agile Boek

Mijn eigen echte eerste Agile boek laat dus nog even op zich wachten. Maar ik vind het al heel vet om op deze crowdfunding-achtige manier mee te werken aan een Agile boek.

Zodra het op de virtuele plank ligt bij leanpub.com laat ik het weten!