Dus je bent ICT manager? En begrijp je een beetje wat de teamleden tegen je zeggen?

Er zijn dus twee soorten ICT managers, de managers die door de juiste scholing manager zijn geworden en de manager die vanuit zijn doorzettingsvermogen omhoog geklommen is vanuit zijn ontwikkelaars- of systeembeheerders rol.

Beide soorten managers hebben op een bepaald moment een probleem.

Want hoe blijven ze up to date met het geen wat de mensen in de teams qua techniek weten? Als je niet up to date blijft qua nieuwe technieken, nieuwe programmeer talen, nieuwe manieren van werken dan weet je op een gegeven moment niet meer waar het team het over heeft.

Ik zelf zit in een zeer unieke situatie, of misschien juist niet en heb ik zelf net te weinig tijd om alles in 8 uur op te pakken en werk ik dus altijd ‘s avonds en in het weekend ook nog. Maar in mijn situatie programmeer ik dagelijks mee en blijf ik dus ook van dag tot dag up to date met wat er kan en wat er mogelijk is.

Zo hebben we laatst SOLR ingezet om de zoekfunctionaliteit binnen de site te verbeteren, schema.org gebruikt om Google beter te laten indexeren en betere ranking te laten geven en zijn we bezig om alle product feeds te optimaliseren voor vergelijkingssites zoals Kieskeurig, vergelijk.nl, beslist.nl en google merchant.

Maar goed, het is voor een manager dus belangrijk om up to date te blijven en als je niet in zo’n situatie zit als ik dan hierbij een paar tips waarmee je dan redelijk eenvoudig kan bijspijkeren.

  1. Blijf niet achter je buro zitten, maar ga ook bij teammeetings of presentaties zitten;
  2. Laat je team 1x per twee of drie sprints (als je met scrum werkt) een presentatie voorbereiden over nieuwe technologieën;
  3. Ga naar technische beursen, programmeurs conferenties en naar developer days;
  4. Ga mee naar cursussen of volg de zelfde technische opleiding als je teamleden;
  5. Lees technische blogs.

Bovenstaande punten lijken misschien een gevalletje van Stichting “open deur”, maar geloof me er zijn legio managers die managers zijn, de boel managen maar geen idee hebben waar hun team het over heeft als ze iets wat dieper dan normaal de techniek in gaan.

Doe je team een plezier, en probeer op technisch vlak bij te blijven. Dan kan je gewoon met ze mee praten als het technisch wordt.