Misschien bestond het nog wel niet, geen idee eigenlijk, maar ik beoefen het nieuwe werken al sinds 2003. Ik wist toen niet eens dat ik aan het “nieuwe werken” was.

In mijn tijd dat ik gedetacheeerd werd bij gemeente Ede werkte ik al veel vanuit thuis. Omdat het project waar ik aan werkte dermate uitgewerkt was dat ik precies wist wat ik moest bouwen.

Één keer in de twee weken liet ik dan zien wat ik gemaakt had en er was regelmatig contact via telefoon en mail hoe het er mee stond.

Natuurlijk houdt het nieuwe werken wel iets meer in dan alleen thuis werken maar het was in ieder geval een begin. Zo werkte ik thuis nooit aan één stuk door. Tussen het werken deed ik bijvoorbeeld de strijk of keek ik zo nu en dan een serie. Op een later moment die dag werkte ik dan verder. Soms zelf tot laat in de avond. De uren die ik moest draaien haalde ik per dag makkelijk.

Het mooie er aan was dat ik niet het gevoel had dat ik aan het werken was. Het was meer een algehele invulling van de dag, met het eigenlijke werk, klusjes en andere zaken. Meestal draaide ik meer dan 8 uur op het werk zelf, maar zo voelde het nooit. En ook vaak pakte ik op zaterdag of zondag nog even wat spullen er bij om verder te werken.

Ook interne projecten deed ik veel al vanuit huis, waarbij ik veel contact momenten had via skype met de zaak.

Later toen ik gedetacheerd werd bij de ING werkte ik ook al deels via het Nieuwe Werken zonder dat ik het wist (ook al was het een stuk minder). Ik werkte namelijk in de trein van en naar Den Haag. Zo pakte ik al aardig wat extra werkzaamheden mee in de verloren uurtjes die ik toch maar zat te wachten tot ik ter plaatse was.

Tegenwoordig is het “nieuwe werken” iets wat niet meer in mijn leven weg te denken is. Ook al zit ik dagelijks nog op het werk als Software Development Manager, toch werk ik thuis ‘s avonds en in het weekend ook nog vrij veel. Zelfs op vakantie pak ik regelmatig de laptop er bij om wat mail bij te werken en wat vragen van collega’s te beantwoorden.

Met de 24 uurs economie kan dat ook bijna niet anders. En trouwens, IK vind werken leuk! Wel moet elke dag een verrassing blijven en ik moet me vooral niet vervelen! (Bij bax-shop.nl vliegen de dagen voorbij!!)

Wil je meer weten over het nieuwe werken, ga dan naar http://www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl