Tja ik zet het er maar alvast bij in de titel, want veel mensen kijken vies als ze het woord SCRUM horen. Ja.. okay het klinkt een beetje als een erg jeukende geslachtsziekte.

Maar dat is het gelukkig niet. Pfffffff gelukkige maar

Maar wat is SCRUM dan wel zal je je afvragen?
Scrum is een raamwerk voor agile management (“behendig beheren”) van softwareontwikkeling. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints (iteraties) werkende software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamgeest zijn hierbij sleutelwoorden. Scrum is een term die afkomstig is uit de rugbysport, hierbij staan de spelers in een grote groep en proberen ze al duwend de bal naar de overkant van het veld te brengen. Er wordt dus niet afgewacht of de vorige fase afgelopen is maar er wordt tegelijkertijd gewerkt.

En daar heb ik dus 2 weken geleden via PFZ op de zaterdag een workshop over gehad.

Het kwam door een collega die het er over had dat ik getriggerd werd dat dit wel eens heel handig zou kunnen zijn.

Toen ik er wat over las leek het me inderdaad erg handig en laat ik nu net kort daarop een tweet zien van pfz dat ze een workshop SCRUM gaan geven.

En die heb ik dus gevolgd. Om even te laten weten waar SCRUM tegenwoordig gebruikt wordt…. bijvoorbeeld door de gehele develop-afdeling van de Rabobank.

De workshop was overigens erg goed en ik weet nu goed wat je globaal met SCRUM kan bereiken. Moet overigens we heel je manier van denken en werken op zijn kop, maar dan heb je alleen maar voordelen.

Nu wil ik dus nog even een SCRUM opleiding (2 dagen) gaan doen en dan gecertificeerd SCRUM-master proberen te worden.

Op zoek naar een opleidingsinstituut in zeeland (of daar buiten) dus en snel SCRUM-master proberen te worden.