Het “Professional Scrum Master I” examen is gebaseerd op het Scrum raamwerk en wordt onderhouden door Scrum makers, Ken Schwaber en Jeff Sutherland.

Scrum is een raamwerk voor het ontwikkelen en onderhouden van complexe producten.

De toepassing van Scrum voor het ontwikkelen van software neemt sterk toe. Veel organisaties overwegen om Scrum toe te passen of gebruiken het al. Veel beschikbare hulpmiddelen en trainingen richten zich op de theorie van Scrum en slechts in mindere mate op de toepassing. Dit terwijl ‘de kracht van Scrum’ juist ligt in het eenvoudig oppakken en toepassen ervan. Het Professional Scrum Master I examen is geschikt voor Project managers, Teamleiders, IT/Development Managers, Product Managers, Test Managers, Business Analisten, Architecten, Developers en Testers die interesse hebben in het toepassen van Scrum om maximale toegevoegde waarde te creëren en verbeterde klant- en werknemerstevredenheid en zich daarbij eventueel willen profileren als Scrum Master.

En sinds vandaag heb ik het Professional Scrum Master I examen heb ik vandaag gehaald.

Was best pittig. 80 vragen, 60 minuten en minimaal 85% goed. Zat gelukkig op 90%. Dus niet slecht.

Zien dat ik ook daadwerkelijk op de lijst van geslaagden sta? Kijk dan even hier, en zoek op Sluijs (er is er maar één met die naam :-) )

Ook “Professional Scrum Master” worden? Klik dan even op onderstaand logo!