Van de week heb ik op mijn engelse blog een stuk geschreven over Management Tools.

Deze software tools zijn tools die ik dagelijks gebruik en waar ik ook niet zonder kan.

Maar er zijn ook nog andere tools die ik gebruik en die weinig met software te maken hebben.
De software tools die ik dagelijks gebruik zijn de volgende:

Evernote | Alles onthouden!
JIRA | Probleem & Project Tracking Software
Bonfire for JIRA
GreenHopper | Agile Project Management Software
Confluence | Team Collaboration Software

Evernote gebruik ik dagelijks zowel thuis als op mijn werk. Ik sla werkelijk alles er mee op. Zoals screenshots van mijn scherm van een website of van software schermen. Maar ook todo lijstjes en zaken die ik niet moet vergeten sla ik er mee op. Daarnaast kan je er eenvoudig PDF’s mee opslaan en maakt evernote deze ook doorzoekbaar.

Dus niet alleen mijn digitale salaris stroken sla ik er in op, maar ook verzekeringspapieren, contracten enz. Heel handig en omdat het sync naar telefoon en tablet kan je het overal oproepen.
Jira, Bonfire, Greenhopper en Confluence (allemaal van Atlassian) gebruik ik vooral op het werk.

Jira is issue volgsysteem en project management tool voor software ontwikkeling teams om kwaliteit van de applicatie en de snelheid van ontwikkeling te verbeteren.

Bonfire geeft QA teams, testers en ontwikkelaars — zelfs je baas — de mogelijkheid om ongelooflijk snel bugs te rapporteren, direct vanuit uw webapplicatie.

GreenHopper voegt agile project management toe aan elk JIRA project. Of je nu een gecertificeerde scrum master bent of begin je net aan de agile concepten, GreenHopper is de perfecte tool om je backlog bij te houden, sprints in te plannen en het volgen van je team gedurende het gehele release proces.

Confluence is een eenvoudige, maar krachtige wiki, wat u in staat stelt om pagina’s, documenten en multimedia bestanden aan te maken en te delen met uw team.
Wil je meer weten over de bovenstaande 4 tools ga dan eens kijken op 42.nl .

Maar ik zou het dus hebben over andere tools dan software tools.

Zo kan ik dus niet zonder mijn Macbook of zonder mijn Sony Arc.

Maar ik heb nog een zeer old skool tool waar ik niet zonder kan, en dit is mijn Moleskine notitie blok.

Ik zie je denken. Een notitieblok? Ja inderdaad natuurlijk is ieder notitieblok goed maar die van Moleskine zijn gewoon erg mooi.

Maar waarom een Moleskine. Ze zijn klein en handig in gebruik. Je stopt ze makkelijk in je binnenzak en je kan er heel handig en snel van alles in schrijven.

Ik bedoel, tuurlijk een smartphone is handig, maar heb je wel eens notities proberen op te schrijven op zo’n ding tijdens een vergadering? Op een ipad of tablet is het misschien al een stuk makkelijker maar echt handig wordt het nooit.

Dus opschrijven al die notities en op een rustiger moment even overtypen in evernote ofzo (er zijn zelfs Moleskine boeken die je als foto kan overnemen in evernote).

En een Moleskine op je nachtkastje is ook zeer handig. Dan kan je even je gedachten op papier zetten voor het slapen gaan.