niet mijn eigen platform

Medium, niet mijn eigen platform

Wordpress…. ik heb er jaren mijn blog op gedraaid. En nog een plugin er bij en nog één… het werd drukker en drukker qua plugins…. maar ook trager!

En sinds een week of twee zag ik door de bomen het bos niet meer.

Tijd voor mijn eigen CMS! Maar dat werd het ook niet.. nog niet.

Marky-Markdown CMS

Jarenlang heb ik mijn websites gehad op Joomla en Wordpress. Daarvoor had ik ook mijn eigen CMS en daarvoor had ik Frontpage :-) oftewel een vreselijk Microsoft product wat html pagina’s uitspuugde. Ook heb ik nog lange tijd mijn eigen CMS gehad in ASP…. wat ze overigens nu ASP classic noemen… pfff ik begin echt oud te worden.

Maar waarom nu mijn eigen CMS? Er zijn toch zat mogelijkheden om een blog op te zetten. Klopt! Maar vele van ze zijn ook enorm traag! Dat komt deels omdat ze gewoon slecht in elkaar zitten, maar ook omdat je op een gegeven moment zoveel plugins hebt geïnstalleerd dat het niet voor uit te branden is.

En ik wil gewoon bloggen, op een eenvoudige manier! Lekker in Markdown zonder een bloated systeem. Dus wat doe je dan?

Je neemt Silex en nog een handje vol met github scripts via Composer, de knutselt het in elkaar… en voila! Zie hier het resultaat! Mijn eigen Markdown based (en een beetje Yaml) CMS.

Nog lang niet klaar… en zeker nog niet zo mooi in elkaar gezet zoals ik het wil. Maar soms moet je iets gewoon online zetten en gaan gebruiken anders komt het er nooit van!

Wil je het gebruiken? Dat kan… ik geef het gratis weg! Maar ik moet je waarschuwen…. het is nog in de Beta fase!

Zien? Ga dan snel naar mijn Bitbucket pagina!

Nu denk je waarschijnlijk…. okay maar ik lees dit niet op je eigen Marky- Markdown CMS.

Klopt! Deze blog schrijf ik namelijk op Medium!

Ik wil alleen bloggen!

Mijn CMS is al een heel af maar nog lang niet. Het is bruikbaar maar ook weer niet.

Probleem is dat ik geen Wordpress wil gebruiken om te bloggen. Alles wat mijn Wordpress site nu aan plugins heeft leid me af van mijn bloggen! Ik wil even bloggen en verder niets!

Dus ik wil voorlopig even werken aan mijn CMS wanneer ik dat wil, zonder druk te voelen van dat het af MOET omdat ik WIL bloggen.

Ik wil geen afleiding!

En Medium is een prima alternatief! Ik ga proberen alle sites / blogs die ik heb, langzaam richting deze site te brengen. Op het Ghost platform… snel, simpel en vooral zonder afgeleid te worden tot dat ene doel!

Bloggen!