Tja…. over een week of 3 is het zover, dan begin ik met mijn opleiding bij NL4B .

Waarschijnlijk begin ik daar eerst met de SAP cursus, maar omdat ik geen SAP server / installatie thuis tot mijn beschikking heb ben ik maar alvast in een volgende cursus gedoken, en wel het Adobe Flex deel.

Maar wat is Flex nu precies ?

Adobe Flex 2.0 (voorheen Macromedia Flex genoemd) is een clientapplicatie waarmee met behulp van Macromedia Flex Markup Language (MXML) cliëntinterfaces gebouwd kunnen worden en bepaald worden hoe ze gaan functioneren met de back- end. Er kunnen met MXML en Actionscript 3.0 volledige Rich Internet Applications (RIA’s) gebouwd worden die door middel van de Flash Player kunnen worden bekeken op de cliënt.

Als je via google zoekt op flex, kom je genoeg tegen om te zien wat flex kan. Zoals op deze site Flex Showcases

Onder tussen ben ik druk aan het lezen in de Adobe Flex PDF files en heb ik zojuist mijn eerste flex applicatie gemaakt.

Een echt Hello World Flex Applicatie

Okay, het stelt niet echt veel voor. Maar het is een begin ;-)