Binnenkort organiseert de FLUGR in samenwerking met QNH op 16 februari a.s. een Flex workshop.

Tijdens deze workshop bouwen we een Flex applicatie met behulp van het Swiz framework (http://swizframework.org/) op basis van het MVCS pattern. Swiz is een microarchitectuur en dependency injection framework voor Flex. Anders dan Gairngorm of PureMVC dwingt Swiz geen specifieke architectuur af. Dit maakt Swiz enorm veelzijdig waardoor Swiz in een groot aantal applicaties en scenario’s ingezet kan worden: van eenvoudige tot complexe applicaties. De voordelen van het Swiz framework in combinatie met het MVCS pattern maakt dit de applicatie beter test- en onderhoudbaar.

De applicatie welke we gaan bouwen biedt functionaliteit voor het beheren van contactpersonen en taken. De applicatie communiceert met behulp van BlazeDs en een XML/HTTP interface met een Java backend. We laten zien hoe je met behulp van het Swiz framework de applicatie eenvoudig kan testen met behulp van mock services. Ook laten we het Swiz event mechanisme zien.

De workshop wordt gegeven door een ervaren Flex/Java developer welke veel ervaring heeft in het ontwerpen en ontwikkelen van complexe Flex applicaties.

De workshop is inclusief catering en een DVD met daarop de VMWare image welke alle software bevat om de workshop te doorlopen. Deze DVD wordt uiterlijk in de week voor de workshop per post verstuurd.

De enige voorbereiding van de cursist is een laptop met VMWare player (http://www.vmware.com/products/player/) en minimaal 8 GB aan harde schijf ruimte.

De agenda ziet er als volgt uit:

15:00–15:30 ontvangst, voorbereiding en introductie workshop en Swiz

15:30–18:30 workshop

18:30–19:00 Afsluiting + eten

Lokatie:
Driebergseweg 2
3708 JB Zeist

Schrijf je snel in. Er zijn nog plaatsen beschikbaar!