Ik zie het maar al te vaak. Personen die leuke sites kunnen maken met Wordpress maar eigenlijk geen idee hebben wat ze aan het doen zijn.

Dat is niet erg, als je niet weet wat je aan het doen bent, maar probeer jezelf dan niet te verkopen als Wordpress kenner of Wordpress / Site marketeer. Het ergste voorbeeld was van de week toen een “Wordpress” kenner me vroeg om te kijken naar een htaccess bestand dat was aangepast om zo slechte bots buiten de deur te houden.

Een klein stukje van de code:

Maak nooit, maar dan ook nooit gebruik van deze code!!!!

Er zitten wel wat bots tussen die je buiten de deur wilt houden. Maar om nu Google / Altavista / MSN en Bing buiten de deur te houden…. lijkt me niet verstandig. Of je moet niet meer vindbaar willen zijn op internet. Dan werkt het.

Sowieso is het “knutselen” aan een htaccess file heel gevaarlijk. Zo wilde een “Wordpress kenner” 1 site laten aanpassen door mij, en dan zou de “Wordpress kenner” zelf de andere sites van de klanten wel doen. 1 foutje, en je site is offline!

Toen ik naar wat andere site mocht kijken van een andere “Wordpress kenner” viel het me op dat ze geen goede caching tool gebruikte. Ja hallo…. enig idee waar dat voor dient? Volgens de persoon werd de voorkant van de site wel sneller, maar de achter kant niet.

Joh! Een caching plugin is dan ook gemaakt om de voorkant van je site sneller te laten zijn. De achterkant kan niet sneller gemaakt worden met een caching plugin (okay, das niet helemaal waar) omdat je daar je site onderhoud. Dus nee, als je achterkant traag is zal je niets merken met een caching plugin.

Maar kom op! Iets simpels als GZip gebruiken of een deel in htaccess waarmee je plaatjes, javascript files en css files voorziet van een bepaald aantal dagen, weken of maanden aan browser caching is toch wel het minste wat je kan doen.

Maar het komt niet in ze op. Ze weten het niet omdat ze helaas geen echte “Wordpress kenners” zijn.

Als je de personen vraagt naar wat voor server omgeving ze zitten hebben ze het al snel over 12 processors op 2,1ghz. 12GB memory. WoW!!! Dat heb ik niet eens tot mijn beschikking in mijn prive hosted server. Het komt niet in ze op dat ze op een shared omgeving zitten waarbij er dus waarschijnlijk enorm veel klanten gebruik maken van deze server en je maar een ini-mini deel tot je beschikking hebt.

Wat de “Wordpress kenners” wel graag willen is alle informatie die ik heb om een site sneller, beter en meer vindbaar maakt.

Nou, helaas is die informatie bij mij niet gratis voor handen, maar je mag me natuurlijk altijd voor een vast bedrag per uur inhuren.

Geloof me. Het zal best goedkoop zijn om een neefje, nichtje of goede vriendin een zakelijke wordpress site te laten maken. Maar als je het nu echt goed wilt, laat het dan door een echte Wordpress Kenner doen!