Aangezien ik nu al meer dan 400 blogposts verder ben, leek het me hoog tijd om nog wat meer over mezelf te vertellen! Wie is Theo van der Sluijs?

Mijn volledige naam is Theodorus van der Sluijs, maar zeg gerust Theo. Ik ben geboren in 1975 en jarig op 14 mei, wat mij het sterrenbeeld Stier meegeeft. Ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in een klein dorpje in de Provincie Zeeland.

Naast bloggen en bijna elke dag sporten heb ik natuurlijk ook dagelijkse verplichtingen zoals werk! Ik ben ICT manager en stuur hier dagelijks een team van developers aan.

Heb ik nog meer hobby’s? Nou en of! Ik doe veel aan fotografie, één keer per week ga ik Bootcampen met een vaste groep bij Fitland. Ik kijk diverse series en loop dagelijks diverse rondes met onze hond Mowgli. Ik ga diverse keren per jaar naar verschillende developers conferenties. Elk jaar probeer ik wel een keertje op de lange latten te staan in Oostenrijk. En ik heb nog een andere Blog namelijk http://40enfit.nl waar ik artikelen schrijf over het 40 jaar zijn en hoe ik probeer fitter te worden en te blijven.

Ik blog al vanaf 1996 op https://vandersluijs.nl/, dit heb ik gedaan op een eigen gemaakt CMS, Joomla!, WordPress, Tumbler, Blogger, terug op Wordpress en zit sinds kort op Jekyll (waardoor er heel veel artikelen verloren zijn gegaan door de jaren heen, helaas!).

Levensfeitjes over Theo van der Sluijs

 • Ik woon in een kleine dierentuin;
  • 3 paarden
  • 2 honden
  • 2 hamsters
  • 3 cavia’s
  • 9 konijnen
  • 1 kat
 • Mijn eerste zoon heet Jesse Indiana. Indiana vernoemd naar inderdaad Indiana Jones;
 • Mijn tweede zoon heet Quinten Elajiah. Mijn vrouw vond Frodo (Lord of the rings) niks dus bedacht ik dat de naam van de speler van Frodo ook wel mooi was;
 • Eerste computer had ik toen ik 7 jaar was en dat was in 1982 (Commodore 64);
 • 20 jaar aan Fitness gedaan, en de laatste 5 jaar daarvan vooral mijn kaakspieren;
 • 10 jaar geleden bijna 20 kilo afgevallen met het crash dieet van onze Sonja Bakker;
 • Wintervakantie, Zomervakantie… gewoon vakantie;
 • MacBook Pro, iPhone, Android Tab, No More Windows!;
 • Mijn Wifi access point heet Klein Blijdorp.

Technische feitjes van Theo van der Sluijs

 • 1982     Eerste homecomputer / Commodore 64
 • 1988     Tweede homecomputer / Amiga 500 met KCS Powerboard & 20MB SCSI HDD
 • 1989     Eerste smart-watch / Casio Databank CD-40
 • 1990     Eerste Personal Computer / Intel 386
 • 1991     Eerste Scanner / Hand scanner van Migaphr
 • 1992     Tweede Personal Computer/ Intel 486 DX II (met turbo knop)
 • 1994     Eerste Pentium Personal Computer/ P5
 • 1995     Eerste Microsoft Natural Keyboard
 • 1996     Eerste Mobiele telefoon / KPN Tango
 • 1999     Eerste domein registratie / www.vandersluijs.nl
 • 2002     Eerste Digital Organiser / Casio BE 300
 • 2004     Tweede Digital Organizer / Compaq iPAQ 3650 Color Pocket PC
 • 2005     Eerste Ubuntu installation / 5.10 Breezy Badger
 • 2009     Eerste Mac / Mac Mini
 • 2012     Tweede Mac / MacBook 13″
 • 2013     Derde Mac / Macbook 15″
 • 2015     Eerste iPhone / 5S
 • 2015     Vierde Mac / MacBook 13″
 • 2017     Iphone SE
 • 2017     Chromebook Asus 14”
 • 2018     Vijfde Mac / Macbook Pro Touch 13”
 • 2018     Samsung Galaxy A8

Vind je deze site leuk en wil je dat ik meer artikelen schrijf? Koop dan een kop koffie voor me! Bedankt!! Koop me een koffie