Dus nu je Pomodoro Technique® gebruikt en ziet dat het je echt helpt bij je dagelijkse werkzaamheden, wil je ook meer!? Dat is mogelijk! Wordt een Pomodoro Master via de Pomodoro Technique® certificering.
Het worden van een Pomodoro master is niet heel erg moeilijk. Dat wil zeggen, je hoeft geen schriftelijk of mondeling examen af te leggen.

Het enige waar ze om vragen is dat je een uitgebreid rapport schrijft over de “Six Objectives of Pomodoro” en dat je laat zien dat je ook begrijpt hoe het werkt.

Ze hadden hier eerst een mooie PDF voor die je kon invullen maar sinds kort hebben ze dit vervangen door dat je zelf het rapport maar in elkaar moet zetten.

Ik heb gisteren voor 2 zaken het zogenaamde Pomodoro Citizenship aangevraagd. De eerst was als “User Citizenship”, dit is heel makkelijk te worden door een banner op je site te plaatsen, en daarnaast heb ik het “Master Citizenship” aangevraagd door een uitgebreid rapport in te leveren.

Ik heb zelf de PDF hiervoor nog gebruikt en heb in 2 pomodoro’s het hele rapport kunnen schrijven.

Geen idee ook of ik het felbegeerde “Master Citizenship” ook daadwerkelijk krijg, maar ik hou jullie op de hoogte.

Wil je ook gaan voor het “Master Citizenship”? Doorloop dan minimaal de volgende punten:

  1. Lees “On Becoming a Certified Pomodoro Master
  2. Gebruik dagelijk de “Pomodoro Cheat Sheet”. Als je deze leest schrijf dan alle zaken op waar je vragen over hebt.
  3. Lees het Pomodoro Technique Book en vindt de antwoorden op de vragen die je hebt uit de vorige stap.
  4. Gebruik de Pomodoro techniek stap voor stap, dag na dag op het werk en thuis in je eigen tempo: hoofdstuk per hoofdstuk.
  5. Is je motivatie onder het nul punt gedaald? Lees dit!.
  6. Als je hulp nodig hebt, vraag dan om om andere gebruikers hun ervaringen.
  7. Leer plezier te krijgen in het systematisch bijhouden van je Pomodoros — Spoor ze niet alleen op, maar verbeter ze ook!
  8. Leer inspanningen te classificeren: studeren, schrijven, enz.
  9. Blijf op de hoogte door het lezen van documentatie.
  10. Als je alle vijf de doelstellingen hebt bereikt, en je weet ze toe te passen. Verbeter dan je persoonlijke doelstellingen met wat je hebt geleerd, één per keer.

Veel Succes!